BUZĂUL PE CARE ÎL IUBESC

0
Mânăstirea Ciolanu

S-ar putea întocmi o sută de topuri cu cele mai încântătoare, cele mai neobişnuite etc. locuri din judeţul Buzău. S-ar putea umple pagini întregi cu fiecare colţ de rai buzoian…

CITEȘTE ȘI:

Vă voi propune în această pagină doar câteva locuri de poveste care mi-au adus mie bucurie:

1) Odaia cu fân din casa lui Tata Lice, la Chiojdu. Loc de dormit în braţele viselor şi-n parfum de flori uscate, de unde dimineaţa să pleci, peste munte, până la Nehoiu, oprindu-te în drum la Lacul Vulturilor, zis şi “lacul fără fund”, pentru o “vânătoare” de fotografii unice, cu capre negre sărind din ţanc în ţanc.

Lacul Vulturilor

2) Ţara Luanei. Cu cerul ei unic în lume, oprind curgerea timpului şi păstrându-ne trecutul intact în schiturile şi pietrele scrise, presărate prin munţii din jur ca nişte semne de dincolo.

Poiana Cozanei, Nucu-Bozioru

3) Vulcanii noroioşi, la Berca. E bine să-i vizitezi într-o zi cu un soare dement, ca un cărămidar tuciuriu care modelează noroiul în dale mari de pământ, iar bolboroseala face un peisaj aparte, care unge sufletul genului de turist solitar si depresiv. Dacă nu ești artist, o dată în viață merită să vizitezi locurile. Măcar o dată.

4) Focul viu de la Terca-Lopătari.  Flăcări care izbucnesc din pământ şi se înalţă în bătaia vântului, atingând înălţimi de până la jumătate de metru, oferind un adevărat spectacol de lumini privitorilor. “Foc nestins” , pentru că arde fără întrerupere, acesta îţi poate da o noapte de neuitat la o altitudine de aproximativ 1000 de metri.

5) Mânăstirea Ciolanu, Schitul Cetăţuia şi Tabăra de Sculptură în piatră de la Măgura. O oază pierdută şi regăsită de-a lungul istoriei, trecută prin glorie şi decadenţă, dar parcă nemuritoare, considerată tipică pentru multe așezăminte monahale românești, la marginea căreia se-nşiruie legendele şi visele multor sculptori români, cu „zbaturile” lor de piatră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here