Gândim la fel, simțim la fel: „Daț poieții mai âncet și puneț manele!”

0

Gândim la fel, furăm la fel: bucureștenii ne-au demonstrat și anul ăsta că suntem moldoveni! Față de anii trecuți, demonstrația de anul acesta vine sub forma unei întrebări: pe unde ne învecinăm mai mult cu bucureștenii, pe la Ploiești sau pe la Iași? Adevărul e, ca de obicei, la mijloc: cel mai mult ne învecinăm cu bucureștenii prin Mândrești – Focșani.

CITEȘTE ȘI:

Petre Emanoil Neagu se revoltă împotriva Primăriei Buzău și a primarului Constantin Toma. Antrenat într-un fleac de susținere a  abuzurilor și perversiunilor asupra bieților buzoieni, comise de bulibașa apei Ionel Tescaru, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, se revoltă împotriva Primăriei Buzău și a primarului Constantin Toma, că zice el, astea două (primăria și primarul – n.n.), care trăiesc într-un concubinaj impus, fără binecuvântarea PSD Buzău, îi tot reclamă pe el și pe Tescaru peste tot, fără aprobare. Iar asta nu se lasă fără remușcare, zice Neagu. În sprijinul său aduce mărturiile buzoienilor pe lângă care a făcut antrenamentul de pesedist: „Era un cocalar cuminte. Îi ajuta pe cei din jurul său indiferent de distanţa la care se aflau aceştia. Odată, chiar ne-a adus uleiul pe care i-l dăduse Cristinel Bîgiu să-l împartă înainte de alegeri. Insista să ne ajute și la muncile câmpului, chiar dacă noi nu aveam chef de aşa ceva. E adevărat că mai uita să ne dea ajutorul social zicând că ni l-a mai dat o dată, dar puneam asta pe seama tinereților lui” declară tuşa Varvara din Simileasca. Chiar şi Marcel Ciolacu îi ţine partea: „Până a mă lumina partidul și Miluț, nu cunoscusem plăcerea condusului comunităților care m-au ales, căci eram plafonat cu secretarele și membrii de partid.”

„Vom interzice literatura bună de tot! Dăunează manelelor”. Biblioteca PSD Buzău, „Vasile Voiculescu”, a ales pentru Festivalul-Concurs „Primăvara Poeţilor” numai „poieți” pe sprânceană (roșie, desigur): Dumitru Ion Dincă, Traian Gh. Cristea, Ion P. Iacob, Nicolae Gâlmeanu etc., premiile fiind, la rândul lor, sponsorizate şi acordate de Bibliotecă, Asociaţia Culturală „Renașterea Buzoiană” (preşedinte Ovidiu Cameliu Petrescu, fost deputat PSD Buzău) şi Club Rotary Buzău (secretar Dan Camer, o nulitate literară, care se hrănește cu banii Primăriei Buzău – n.n.), adică ăștia au luat din bugetul Primăriei și Consiliului Județean Buzău, și-au oprit partea leului și abia apoi au periat și premiat! Cică, după premiere, s-a lăsat cu manele și semințe prăjite, participantă de bază fiind chiar Floricica Dansatoarea. Așa că Miluț Presidentu’ și-a frecat mulțumit mânușițele. Săptămâna care vine, va avea loc și un miting de susținere a CJ Buzău și Companiei de Apă, sub îndemnul „Daț poieții mai âncet și puneț manele!” și sub sloganul „Neam loat orașu’ ânapoi!”

Gândim la fel, furăm la fel: Bucureștenii ne-au demonstrat și anul ăsta că suntem moldoveni! Față de anii trecuți, demonstrația de anul acesta vine sub forma unei întrebări: pe unde ne învecinăm mai mult cu bucureștenii, pe la Ploiești sau pe la Iași? Adevărul e, ca de obicei, la mijloc: cel mai mult ne învecinăm cu bucureștenii prin Mândrești – Focșani.

„Genialul” Tudorel Toader! După aproape o oră de discurs incantatoriu, de autostimulare erotică a întregului organism, folosind exclusiv instrumente orale, adică retorice, a tranșat rabinic și, olecuță, ironic: procurorul general și șefa DNA sunt vinovaţi pe viată, că aşa a decis CC, dar, deocamdată, nu e cazul! Felicitări, Tudorel Toader, ai fost magistral! O nedumerire, totuşi: de unde au scos – și Curtea…, și Toader – faptul că DNA a investigat oportunitatea și constituționalitatea OUG 13?

Marș! Împotriva avortului… Uitaţi-vă în oglindă, identificați-vă mecla, faceţi o anamneză a vieţii voastre de până acum, evaluați-vă bucuria de a fi, de a vedea, de a simți, de a va mângâia iubita, soția, copiii și, după caz, nepoții, apoi gândiți-vă că dacă o mamă ar fi luat decizia avortului nimic din toate astea nu ar mai fi fost posibile. Copilul pe care îl ţineţi acum în brațe și pe care îl duceți zilnic la școală ar fi putut fi, printr-o hotărâre de o clipă, o simplă problemă de salubritate, venea REBU și ridica gunoiul. Dacă după acest moment de reflecție și de ipoteză contrafactuală a istoriei personale nu vă apucă frisoanele și un fel de disperare surdă, este cazul să regretați neconditionat că mama voastră nu a luat, la momentul potrivit, decizia avortului!

Pulimea pesedisto-aldisto-antenistă. Toată pulimea menționată mai sus a sărit pe Liiceanu ca hienele, fiindcă a spus că Dragnea o vrea demisă pe Kovesi. Păi, Dragnea la asta lucrează de când a câştigat alegerile, ştie cineva că s-a răzgândit? Liiceanu a comunicat o stare de fapt, iar citatul din Dragnea era doar un rezumat, o sinteză extrem de severă! Numai plagiatorii nu ştiu că se poate cita o idee si prin reformulare. Ăia zic ca e a lor și îl deposedează pe autor de propriile lui gânduri. Ceea ce nu e cazul lui Liiceanu, el l-a citat pe Dragnea absolut corect și a indicat sursa fără niciun echivoc.

Iohannis fură, Dragnea nu! Anumiți postaci tot vor să  demonstreze, pe feisbuc, care, fie vorba între noi, e plin de anonimi cu mai multe identități, că Iohannis e un hoț. Sunt foarte bune aceste postări, cel puțin sub un anumit aspect: sub aspectul că ele nu îl vizează pe Liviu Dragnea. Care Liviu Dragnea a vândut cinstit terenuri supraevaluate de 1000 de ori și și-a făcut cinstit conac la Teleorman și tot cinstit nu are proprietăți la Cumbuco, Brazilia. De asemenea, cinstit, nu are firma TelDrum, care e de fapt a generalilor cu care joacă el tenis, nu a lui. Totuși, deși sunt foarte bune postările astea, ele nu sunt suficiente. În paralel, ar trebui postată și o decizie a Curții Constituționale că toți românii au furat de la Liviu Dragnea și să-i dea banii înapoi.

Doar accidente. O femeie a murit călcată de tren, după ce s-ar fi aruncat intenționat în fața locomotivei. Un autoturism a ricoșat în peretele unei locuinţe din municipiu, în urma unui accident spectaculos. Mașina, un Renault Megane, după un impact produs din neacordare de prioritate, s-a dat de două ori peste cap, a zburat peste alte trei maşini și a intrat în zidul casei apoi a ajuns cu roţile în sus. Un echipaj de jandarmi a depistat, ieri, pe timpul executării misiunilor specifice în Piaţa Centrală, o femeie care intenționa să vândă nişte produse dintr-o sacoșă voluminoasă. Fiind cunoscută cu antecedente în comercializarea ilegală de petarde, jandarmii au legitimat-o, iar la controlul bagajelor au găsit 240 de cutii a câte 60 de petarde, fabricate în China. Și, nu în ultimul rând, la Compania de apă e bos în continuare Ionel Tescaru, iar la CJ Buzău mai împarte, încă, mălaiul numitul Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here