Cică, multinaționalele au fost în Piață. Iată că un grup de parlamentari PSD propune scoaterea lor definitivă din decor. Adică, renaționalizarea companiilor privatizate fraudulos

0

PSD vrea să stopeze procesul de privatizare al companiilor de stat pentru 5 ani, iar toate privatizările dovedite în instanță ca fiind realizate fraudulos ar urma să fie anulate, iar statul să își recupereze integral prejudiciul, sub forma restituirii acțiunilor și activelor unei companii privatizate, relevă un proiect de lege.

Proiectul de lege, care va intra în dezbatere în legislatura următoare, prevede „suspendarea procedurilor specifice privatizării pentru o perioadă de 5 ani ”va permite măsuri prin care statul să-și reevalueze portofoliul de participații, să efectueze investiții și să-și eficientizeze prezența în acționariatul operatorilor economici care funcționează în sectoarele de interes economic strategic”, scrie profit.ro

Proiectul de lege prevede măsuri în scopul recuperării prejudiciilor produse economiei naționale de la persoanele care au săvârșit infracțiuni în procesul de privatizare sau în procedura de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv.

Printre măsurile propuse de PSD se mai numără transformarea regiilor autonome în societăți comerciale cu statul unic acționar, în sistem dualist.

În ipoteza adoptării acestui proiect de ambele camere ale Parlamentului și promulgării de președintele Iohannis, Guvernul ar avea la dispoziție două luni pentru punerea sa în aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here