Penalii lui Dragnea nu ştiu decât de frică! PSD nu-și mai scoate corupții din pușcării #NoapteaCaHotii, ci ziua în amiaza mare, în Parlamentul României

0

PSD nu a abandonat nici o clipă obiectivele din ianuarie: salvarea lui Liviu Dragnea, eliberarea clienţilor de partid aflaţi în puşcărie şi distrugerea mecanismelor anti-corupţie. A schimbat însă tactica. În loc să acționeze #NoapteaCaHotii, acum se întâmplă ziua în amiaza mare, în Parlamentul României, aproape zi de zi, pas cu pas.

CITEȘTE ȘI:

Comisia juridică din Senatul României (???) a votat miercuri amendamentele propuse de Şerban Nicolae și de Traian Băsescu prin care se grațiază faptele de corupţie – luare de mită, dare de mită, trafic de influență. Au fost 5 voturi pentru – toate de la PSD – și trei împotrivă – câte unul de la PNL, USR si UDMR. Astfel, Dan Voiculescu ar urma să iasă din închisoare după mai puţin de trei ani de repaos, fără să dea înapoi mai nimic din banii furaţi şi fără să aibă nici un regret. Circa un an de închisoare – în regim privilegiat, cu vizite nenumărate, cu mâncare de la restaurant şi cu acces la comunicaţii – pentru fiecare 20 de milioane de euro şterpeliţi de la contribuabilii români. Pedeapsa stabilită de magistraţi: 10 ani. Iar când va ieşi, domnul Voiculescu se va bucura de banii furaţi şi ne va râde în nas. Merită să fii corupt în România, nu?

PSD nu a abandonat nici o clipă obiectivele din ianuarie: salvarea lui Liviu Dragnea, eliberarea clienţilor de partid aflaţi în puşcărie şi distrugerea mecanismelor anti-corupţie. A schimbat însă tactica. În loc să acționeze #NoapteaCaHotii, acum se întâmplă ziua în amiaza mare, în Parlamentul României, aproape zi de zi, pas cu pas.

Dragnea s-a retras în eșalonul doi şi a trimis în bătălie tot ce are PSD-ul mai detestabil: pe Şerban Nicolae, creaţia politică a lui Ion Iliescu şi a turnătoarei Rodica Stănoiu. Lui Nicolae i s-a alăturat fostul preşedinte Traian Băsescu, dar evoluția jenantă a acestuia merită o discuţie separată…În locul unui Blitzkrieg împotriva Justiției, PSD îşi promovează legile lent şi implacabil, cu determinarea unui tanc T-34 produs de tovarăşul Stalin.

Înaintează câţiva paşi, aşteaptă reacţia publică, se retrage puţin dacă observă o rezistență dură, aşteaptă ca situaţia să se calmeze, după care îşi continuă ofensiva. „Doi pași înainte, unul înapoi”, cam aşa am putea defini noua strategie, mult mai perversă decât precedenta. Aşa s-a ajuns să fie dezincriminat conflictul de interese – parlamentarii îşi pot angaja rudele – aşa s-a decis că vor fi grațiați condamnații cu vârste peste 70 de ani, înainte de a returna statului prejudiciul creat. Teoretic, domnul Voiculescu ar putea fi reîncarcerat dacă, după doi ani de la eliberare, nu achită „cu rea credinţă” prejudiciul. Mă întreb: dacă domnul Voiculescu nu-şi achită datoriile către stat pentru că a trebuit să-şi plătească lacheii – ştiţi la cine mă refer – înseamnă că a fost „de bună credinţă” sau de „rea credinţă”?

Dincolo de ironie, este evident că tabăra corupţilor a obţinut deja o serie de victorii majore: Agenţia Naţională de Integritate nu mai capturează decât „peşti mici”, ANAF nu mai furnizează nici un fel de date privind recuperarea prejudiciilor, iar proiectul de grațiere a corupților a trecut de Comisia juridică a  Senatului României. Nici un cuvânt despre banii de la Dan Voiculescu, dinspre ANAF! Din octombrie 2016, nici Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate nu mai oferă date privind sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile şi imobile, după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare. La acel moment, sumele totalizau 20,5 milioane de lei – ridicol de puţin.

În Parlament sunt mai multe persoane care au pierdut procese de incompatibilitate şi au interdicție – decisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – să ocupe funcţii publice, dar ANI acceptă, pasiv, situaţia. În legislatura 2012-2016 – la fel de încărcată de obraznici şi corupți – într-o situaţie identică s-a găsit o cale de sesizare a CCR, iar senatorul Akos Mora, declarat incompatibil, a fost obligat să demisioneze.

Așadar, se pare deci că PSDragnea ne vrea din nou în stradă. Eu ştiu că, spre deosebire de politicienii pesedişti, imensa majoritate a celor care în ianuarie şi februarie au ieşit în stradă, seară de seară, pe un frig îngrozitor, au slujbe cinstite, la care muncesc din greu. „Corporatiști”: oameni care lucrează în companii private şi unde nu au statutul de funcţionar-pe-viaţă, protejat de legi stupide şi sindicate pesedizate. Liderii PSD nu ştiu decât de frică şi, dacă nu le ieşim în cale, tot ceea ce am câştigat în februarie 2017 va fi pierdut. Va fi pierdut pentru că nu se opresc şi sunt hotărâți să distrugă statul de drept şi să elibereze puşcăriile. Cât despre cum se opun pesedeului cei trei piloni ai opoziţiei – PNL, USR şi preşedintele Iohannis – nu vreau să scriu acum, ca să nu ne enervăm…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here