De ce îi apără șoferul lui Cătălin Voicu pe pușcăriașii din politica românească?

0

Pe vremea când Șerban Nicolae era copil, lanterna nu consuma abonamentul la telefonul mobil. Pentru că nu existau telefoane mobile. Şi nici abonamente. Uneori, când nu era niciun băiat în faţa blocului, Şerbănică le fura jucăriile fetelor. Când se juca de-a „Hoţii şi vardiştii“, Şerbănică nu era niciodată „vardist“. Doar „hoţ“. De-asta zic, că poate nu s-a maturizat niciodată.

CITEȘTE ȘI:

Dacă l-ar fi avut pacient, Sigmund Freud ar fi pus, probabil, diagnosticul „tulburare bipolară cleptocratică“ şi ar fi găsit explicaţii în copilăria sa. În mod evident, Şerbănică nu a avut suficiente jucării când era mic. Aşa că le „împrumuta“ de la alţii. Până-l prindeau. Din nefericire pentru el, bunica nu-i dăruia lui Şerbănică prea multe jucării. Din acest motiv a dezvoltat un adevărat sindrom al Bunicuţei. Cât despre mama sa, îmi şi imaginez în ce posturi ingrate o punea. Cum o strigau copiii cu care Şerbănică se juca în faţa blocului. „Tanti mama lu’ Şerbaaaaan! Şerban mi-a furat lanterna“. Avea o atracţie specială pentru acest obiect. Pe vremea aceea lanterna nu consuma abonamentul la telefonul mobil. Pentru că nu existau telefoane mobile. Şi nici abonamente. Uneori, când nu era niciun băiat în faţa blocului, Şerbănică le fura jucăriile fetelor. Când se juca de-a „Hoţii şi vardiştii“, Şerbănică nu era niciodată „vardist“. Doar „hoţ“. Poate nu s-a maturizat niciodată.

Momente esențiale din viața lui Șerban Nicolae

  • Vede pentru prima oară lumina zilei Șerban Nicolae. N-a fost o senzație plăcută, deoarece s-a gândit imediat că lumina zilei, la fel ca blitzul telefonului, consumă din minutele de abonament.
  • Prima zi de școală din viața lui Șerban Nicolae. Începe o activitate intensă de activist politic, militând pentru eliberarea copiilor din sălile de clasă și pentru reintegrarea lor în societate. Argumentul lui era următorul: se știe că școala nu ajută pe nimeni, deoarece, cu cât faci mai multă școală, cu atât e mai mare probabilitatea să recidivezi și să te întorci la studii pentru a le continua, uneori până pe la 25-26 de ani. Ce viață mai e asta?
  • Deși copil, îi scrie lui Nicolae Ceaușescu și-l îndeamnă să întrerupă zilnic furnizarea de energie electrică, deoarece becurile nu consumă doar curent, ci și minute din abonamentul telefonic. Ceaușescu îi ascultă sfatul imediat, gândindu-se cu groază cât o să plătească la Orange dacă nu ia lumina în fiecare seară. Un dictator nebun trebuie să aibă în vedere și aceste lucruri.
  • Fire împăciuitoare, aplanează cearta dintre un subiect și un predicat despărțindu-le printr-o virgulă.
  • Își cumpără mașină. Prima chestie de care se interesează e câți litri de motorină și câte minute în rețea consumă la suta de kilometri.
  • Se laudă, în fața unor cunoscuți, că a reușit în viață fără să-l ajute nimeni, nici măcar propriul cap.
  • Se gândește cu groază la gerul de afară. Șerban Nicolae se mai liniștește însă puțin, după ce-și dă seama că pe el n-o să-l dea niciodată inteligența afară din casă.
  • 2015. Propune o modificare a Codului Penal prin care se dezincriminează prostia și lipsa de informare. Colegii îl iau deoparte și îi dau vestea cea bună: prostia e deja de mult dezincriminată. Șerban Nicolae răsuflă ușurat și, ajungând acasă, despachetează valiza pe care o ținea permanent la capul patului, pe vremea când se aștepta să fie săltat în orice moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here