OPERATIUNEA SECRETĂ “CEAȚA ALBASTRĂ”! CUM A ÎNCERCAT SECURITATEA LUI CEAUȘESCU SĂ “ÎNGROAPE” DISPARIȚIILE MISTERIOASE DIN MUNȚII BUZĂULUI!

0

Două persoane au dispărut misterios într-o zonă din Munții Buzăului fără să se mai întoarcă vreodată, iar evenimentele au legătură cu un artefact misterios și niște scrieri străvechi care nu au fost descifrate. Faptele s-au petrecut cu câțiva ani înainte de Revoluție, și au fost cercetate de o unitate specială de cercetare a fenomenelor paranormale, în subordinea directă a Elenei Ceauşescu. Tot de la conducerea statului a venit și ordinul de distrugere a artefactului misterios, care a pus capăt șirului de dispariții. La fel ca și în cazul tunelelor misterioase din Bucegi, toate cercetările erau coordonate de către “Departamentul Zero al Securității Statului”.

CITEȘTE ȘI:

Dispăruți din vârful stâncii

În prima dispariție semnalată în anul 1981, în comuna Bozioru, satul Nucu, din Munții Buzăului, protagoniștii evenimentului au fost doi frați, turiști aflați în explorarea locurilor de o frumusețe deosebită. Pe o culme din apropierea satului au dat de o stâncă de dimensiuni mari, cu o formă neregulată. Primul dintre frați s-a cățărat până aproape de vârf, unde a observat nişte semne bizare săpate în piatră şi aproape complet erodate de trecerea timpului. Băiatul a ajuns sus, în vârful stâncii, s-a aplecat şi a ridicat un obiect ciudat de culoare galbenă, care semăna cu un lanţ, dar în clipa următoare a dispărut brusc sub privirea înmărmurită a fratelui său care îl urmărea de pe sol, de la baza stâncii. Acesta din urmă a coborât repede în sat și a chemat Miliția, dar el a fost cel anchetat, pentru că milițienii credeau că minte și că în realitate și-ar fi ucis fratele și încearcă să scape basma curată. A fost organizată chiar și o reconstituire, la care a participat tatăl celor doi frați, în prezența a zece persoane. Bărbatul a escaladat stânca, a pus mâna pe obiectul auriu și a dispărut și el brusc, sub privirile uluite ale martorilor.

“Departamentul Zero” a distrus dovezile

Milițienii și-au dat seama atunci că se află în fața unui fenomen straniu, iar cazul a fost preluat imediat de “paranormalii” de la Securitate. Ofițerii au izolat iute zona, iar Departamentul Zero a preluat cercetările, cu sprijinul armatei, care nu a mai permis nimănui să urce pe drumul care ducea la stâncă. Între timp, o altă echipă se ocupa de operațiuni de cercetare-diversiune, mai exact să convingă oamenii locului că de fapt acolo nu s-a întâmplat nimic neobișnuit, și totul este sub control. Nimeni nu s-a mai apropiat de stânca respectivă, care era supravegheată din aer, cu un elicopter. De la distanță, securiștii au văzut că “lanțul” misterios era, de fapt, un fel de pârghie ancorată în piatra stâncii, dar despre care nu se putea știi dacă a fost făcută de mâna omului. Și semnele aproape șterse din stâncă au fost fotografiate și studiate, iar dosarul cu probele a fost clasificat, fără ca specialiștii să fi ajuns la vreo concluzie. Scrierea de pe stâncă a fost studiată la multe instituții de cercetări din lume, fără să fie descoperită sursa acesteia, pentru că nu seamănă cu nici una din scrierile din antichitate. La ordinul soților Ceaușescu, Securitatea a luat însă o decizie cel puțin surprinzătoare, menită să șteargă toate urmele. După ce au fost făcute fotografiile, geniștii au dinamitat stânca, astfel că artefactul și scrierile au dispărut pentru totdeauna. A mai rămas în urmă, pentru câteva zile, un contur străveziu de culoare verde deschis, ca un abur uşor. După câteva zile, însă, a dispărut şi el. Misterioasele evenimente au fost descrise în cartea lui Radu Cinamar, “Viitor cu Cap de Mort”, dar relatate și în presa anilor 2004-2005.

Cercetările armatei

În anii ’80, in Munții Buzăului s-au efectuat o serie de experimente militare de către cercetători angajați pe bază de contract de către Ilie Ceaușescu, care avea o unitate de paranormali lângă lacul Gotes. Experimentele de la lacul Gotes priveau apariția unui fenomen straniu, un vortex energetic ce se instala în anumite condiții geo-magnetice, fiind însoțit de tulburări energetice care favorizau transmisia telepatică. “În urma unor teste experimentale efectuate intre 1978 – 1981, în regiunea Bozioru, a rezultat ca in anumite situații când se întrunește un număr nedeterminat de factori electromagnetici (geomagnetici, biofizici și de altă natură) este posibilă dispariția instantanee a unor persoane. În această zonă au loc unele fenomene paranormale ce încă nu pot fi explicate prin legile fizicii așa cum le cunoaștem în prezent. Inexplicabilă este și „ceața albastră”, strălucitoare, cu irizari ciudate, care se manifestă sub formă de cupolă, măsurată cu un dispozitiv pentru radiații luminoase și având 28.000 de grade Kelvin.

Vibrații supărătoare pentru om

Acest fenomen este însoțit de o concentrare a infrasunetelor de foarte joasă frecvență (3, 4 Hz) și de un zgomot de fond foarte supărător pentru ființele vii. Omul poate avea stare de greață, cefalee, simte că îi vibrează toate celulele. În acele momente pot aparea halucinații, vizuale și auditive. În cazul în care subiectul uman depășește o limită de siguranță, el poate fi „aspirat” violent în interiorul acelei ceți albastre, care ia forma unui vârtej relativ orizontal. Doi subiecți umani voluntari, dintre care un fizician, au descris în mod similar ce li s-a întâmplat în timpul „aspirației”, experimentele fiind făcute la un interval de doi ani. Apropierea de ceața albastră creează o stare de teamă ce se transformă treptat în spaimă incontrolabilă, când subiectul este aspirat cu violență într-un tunel energetic turbionar, la capătul căruia se vede o lumină albă, strălucitoare. Invitat în 2006 la emisiunea “Miezul problemei”, domnul Vasile Rudan a relatat experimentele, întâmplările și misterele din Munții Buzăului.

Timpul se dilată

Astfel, în acel tunel energetic, timpul se dilată. Omul este supus unor solicitări fizice și psihice foarte puternice, simte că se sufocă. La „expulzarea” subiectului uman din tunelul turbionar, cerul este senin, strălucitor, este o liniște totală, omul se simte bine, are senzația că se află în stare de imponderabilitate. Dincolo de starea de bine, subiectul uman este total dereglat. Pierde simțul orientării în teren pentru un interval de maximum două ore, vede peisajul inversat, ca în oglinda și crede că cei din jurul său nu sunt cum ar trebui să fie. În zona respectivă s-au făcut și experimente de comunicație telepatică, efectuate pe grupe de subiecți copii, pentru un studiu solicitat de Ministerul Apărării Naționale. S-a constatat că în timpul ceții albastre turbionare, comunicațiile telepatice au o acuratețe de 96-98 la sută în percepția mesajului. Testele au fost repetate și în prezența unei comisii militare. Fenomenul ceții albastre este însoțit și de fenomenul descărcării temporare a pilelor electrice. Nu mai funcționa dozimetrul pentru raze gamma, nici electromotorul aparatului de filmat. După disiparea ceții albastre, aparatele și-au reluat funcționabilitatea. Un astfel de fenomen este comparabil cu cel relatat într-un documentar despre Triunghiul Bermudelor. În documentar, ceața albastră este denumită „ceața electronică” sau „vârtej electronic”, fiind responsabilă de devierea unui avion cu 160 de km față de ruta inițială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here