Un guvern din umbră, care ar putea fi condus de Dacian Cioloș, va monitoriza guvernul Grindeanu. Cel puțin așa susține Nicușor Dan

0

În conferința de presă de sâmbătă, la finalul congresului USR, Nicușor Dan, reales președinte al partidului, a declarat că „USR va pregăti un guvern din umbră, pentru funcția de premier fiind luat în calcul și fostul premier Dacian Cioloș”. 

CITEȘTE ȘI:

”Am propus un calendar de un an și jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârșitul acestui proces, vom selecta dintre toți oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu și persoana pentru prim-ministru. La dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii și în componența acelui Guvern pe care propun să-l anunțăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloș – evident că nu este exclus”, a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă, citat de Agerpres. 

În conferința de presă, Nicușor Dan a mai spus, din nou, faptul că își propune ca USR să devină al doilea partid al țării, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe și rezultatul de la alegerile parlamentare din 2020 să-i permită să propună premierul.

Nicușor Dan a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat în funcția de președinte al USR, în cadrul congresului partidului, cu 173 de voturi. Pe celelalte locuri s-au clasat Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Șerban Marinescu (14) și Cornelia-Florina German (3 voturi). De asemenea, au fost aleși și noii vicepreședinți: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cristian Seidler și Raluca Amariei. Ultima a fost aleasă în urma balotajului pe care l-a avut cu Cristian Ghinea. La congres au participat peste 300 de membri USR, dintre care 260 de delegați cu drept de vot, de la cele 47 de filiale județene ale partidului. Congresul USR s-a desfășurat în perioada 12 — 14 mai, la Cluj-Napoca. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here