Primăria Vernești a rămas fără primar. L-a lăsat de căruță ANI

0
Daniel Năstase, implorând-o pe ANI. Dar ea nu-i răspunde

Primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, cea care a anunţat, în urmă cu patru ani, că edilul s-a aflat în incompatibilitate în  perioada în care era viceprimar. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul, Năstase nu mai are nicio cale de atac.

În soluția dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se menționează că, faţă de acțiunea formulată în 2015, instanţa anulează recursul declarat de primarul Daniel Năstase împotriva Sentinței nr. 41 din 18 februarie 2015 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Fără nicio cale de atac.

Totul stă acum în decizia prefectului Carmen Ichim, care poate să constate încetarea mandatului primarului de Verneşti, dacă soluția inițială a instanţei specifică faptul că edilul nu mai are dreptul să ocupe o funcţie publică vreme de 3 ani de la rămânerea definitivă a raportului: „În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate”.

La data de 19.06.2008, Daniel Năstase a fost ales în funcţia de viceprimar ce  al comunei Verneşti, pentru mandatul 2008 – 2012, iar în prezent încă mai exercită mandatul de primar. ANI spune că Daniel Năstase a deţinut calitatea de asociat unic şi administrator al S.C. ANGELLI DEEA S.R.L. în perioada 20.01.2005  –  07.04.2010 şi asociat al S.C. ROTA 2000 S.R.L. în perioada 09.01.2007 – 09.04.2010, iar, potrivit legii, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here