PSD trădează din nou. UDMR intră la guvernare, iar Tăriceanu la hibernare

0

Vă dezvăluim, în exclusivitate, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut UDMR-ului o ofertă concretă de intrare la guvernare, însă maghiarii nu vor să se asocieze cu problemele de imagine ale cabinetului Sorin Grindeanu. În coaliţie au apărut suspiciuni privind un plan ascuns al PSD: eliminarea de la guvernare a lui Călin Popescu Tăriceanu

CITEȘTE ȘI:

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE are o majoritate confortabilă în Parlament, însă Liviu Dragnea se teme că lucrurile ar putea să ia o întorsătură periculoasă. ALDE riscă să fie destabilizat de un proces intentat de fostul său lider Daniel Constantin, iar în PSD se îngroaşă grupul parlamentarilor nemulţumiţi de conducerea partidului. Astfel, pentru a ucide din faşă orice tentativă de răsturnare a Guvernului, PSD îşi doreşte cooptarea maghiarilor ca plasă de siguranţă în Parlament.

Înţelegerea subterană

O sursă parlamentară apropiată de coaliţia de guvernare ne-a explicat, ieri, cum s-a răsucit Liviu Dragnea la 180 de grade în relaţia cu UDMR. PSD nu a vrut să se asocieze cu maghiarii, înainte de alegerile parlamentare, pentru a câştiga cât mai multe voturi ale românilor din Ardeal, a relatat sursa noastră. În acelaşi timp, Liviu Dragnea a negociat cu UDMR un calendar de intrare a maghiarilor la guvernare. „Veniţi după 6 luni şi voi”, le-a fi spus acesta. O jumătate din plan a fost pus în aplicare prin semnarea unui  acord de colaborare parlamentară cu UDMR, urmând ca maghiarii să intre la guvernare în vara acestui an.

UDMR s-a sucit

Înţelegerea a picat după ce protestele generate de legea graţierii au provocat o criză de imagine pentru cabinetul Sorin Grindeanu. „Poate că UDMR venea, la început, la guvernare. Dar când a văzut că Guvernul se duce în cap, nu a mai vrut”, ne-a relatat sursa citată. Totuși, sâmbăta trecută, Dragnea a mers la Congresul UDMR, unde i-a sugerat liderului maghiar Kelemen Hunor să treacă la o colaborare ”mai strânsă”.

Contorsionism roşu

„Şansele de a face vreo guvernare cu UDMR-ul sunt zero”, afirma Liviu Dragnea pe 7 noiembrie 2016, în campania electorală. Acelaşi om a anunţat duminică seară: ”Dacă o să ne gândim în coaliţie la intrarea la guvernare (a UDMR, n.red.), eu voi fi foarte pozitiv”. „Mi-a stricat feng-shui-ul declarația (lui Kelemen Hunor despre Marea Unire, n.red.). Încerc să îmi revin. Vrea să ia mai multe voturi? Oricum au voturile asigurate, dar declarația rămâne. Eu nu le uit”, mai zicea Dragnea în campanie. „Am o relaţie personală cu Kelemen Hunor foarte bună, unii spun că prea bună”, a spus Dragnea, duminică, la Congresul UDMR. (Sursa: evenimentulzilei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here