Spitalul din Râmnicu Sărat, fără secție de Ortopedie. Singurul specialist a plecat

0

Spitalul din Râmnicu Sărat a rămas fără secție de Ortopedie, după ce singurul medic, care își desfășura activitatea, s-a transferat la Spitalul din Buzău. În aceste condiții, toți cei care cu fracturi, entorse și luxații sunt trimiși la Spitalul Județean Buzău.

Conducerea unității medicale a scos la concurs două posturi de medic ortoped, pentru a rezolva problema, notează stiridebuzau.ro. Nu este singura situație dificilă cu care se confruntă unitatea medicală din Râmnicu Sărat. Până în 2018, șase medici vor ieși la pensie. Unii dintre aceștia au rămas singurii în secțiile în care activează.

Spitalul din Râmnicu Sărat, fără secție de Ortopedie. Nimeni nu a ocupat posturile scoase la concurs

Dacă în locul acestora nu vor veni alte cadre medicale, secții, precum cea de neurologie și cea de boli infecțioase, riscă să fie închise. Anul trecut, spitalul din Râmnicu Sărat a scos la concurs 17 posturi vacante, dintre care 16 pentru medici specialiști. Din păcate, niciunul candidat nu s-a arătat interesat de ocuparea vreunui astfel de post. Potrivit sursei citate, angajările ar fi trebuit să se facă pe secțiile chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, epidemiologie, neonatologie, ATI, neurologie, cardiologie, pediatrie, pneumologie, boli infecțioase, medicină de laborator, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, oncologie medicală și urologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here