INCREDIBIL! Se întâmplă de 37 de ore la depozitul de acte de lângă București. Cine era interesat ca hala cu documente să ardă

1

INCREDIBIL! Se întâmplă de 37 de ore la depozitul de acte de lângă București. Pompierii nu au replică. Depozitul cu acte din Ilfov, cuprins vineri seară de flăcări puternice, arde de aproape 37 de ore, iar pompierii se află în fața uneia dintre cele mai grele intervenții pe care le-au avut de gestionat în ultimele luni.

CITEȘTE ȘI:

Incidentul are loc în Dărăști, județul Ilfov, la aproximativ 30 de km de București. Pentru stingerea incendiului s-au deplasat 15 autospeciale de stingere, 3 descarcerare, aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune, alimentare din hidranţi din Măgurele, 2 autoscări pentru imobilul care are P+2 etaje. Și, totuși, în ciuda fapt, misiunea pompierilor este dificilă din cauză că nu se pot apropia foarte mult de construcţie. Riscul de prăbuşire a pereţilor este foarte mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile a explicat pentru EVZ de ce nu poate fi stins incendiul de la Dărăşti: „Arde mocnit şi ca să ajungi la jar e mai complicat. Fie dărâmi pereţii halei, fie dai cu apă în continuare, fie mai aştepţi să se stingă prin ardere completă. Sistemul de stingere cu gaz inert nu exista în această hală.”

Depozitul cuprins de incendiu aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor. Conform site-ului Flux24.ro, managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are, compania a investit aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert. În hala care a luat foc îşi ţineau documentele 150 de companii importante din industria alimentară, mai multe bănci şi companii care se ocupă cu vânzarea de articole de bricolaj şi instalaţii. Hala are 15 metri înălţime şi suprafaţă hala 1000 mp.

După ce focul va fi stins, se va constitui o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu. Respectiva comisie va fi compusă din pompieri care au participat la intervenție, alături de inspectori de prevenire de la nivelul ISUBIF.

1 COMENTARIU

  1. Foarte jenant ,acest incendiu trebuia stins in 2-3 ore , mai ales ca era din tabla . Dar interesul de a distruge acest obiectiv-arhiva , e ca si cum pompierii au venit sa aprinda focul cu benzina ! Incompetenta si prostie la extrem

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here