Marele Jaf al României. După tăierea pe ras a pădurilor românești, PSD pregătește cu minuțiozitate un alt tun de miliarde de euro. De ce a fost numită Adriana Petcu ministru al Apelor și Pădurilor

0

Sursele noastre spun că în joc nu este doar „exproprierea” celor de la lacul de acumulare Siriu, ci exproprierea în fapt a tuturor proprietarilor de drept ai terenurilor din jurul lacurilor de acumulare din țară, pe care mai apoi Apele Române ar urma să le concesioneze cui trebuie. Fapt care este pe jumătate confirmat oficial de numirea Adrianei Petcu la cârma Ministerului Apelor și Pădurilor și de crearea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiţii, care, cică, după ce va aduna peste zece miliarde de euro, va construi un spital republican şi opt regionale, autostrăzi, dar şi linii de căi ferate rapide, creând 850.000 de noi locuri de muncă cu normă întreagă, dar, cu siguranță, cel mai mare jaf din istoria României.

CITEȘTE ȘI:

Scriam anul trecut despre intențiile ștabilor PSD de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Buzău-Ialomița de a pune laba pe circa un milion de metri pătrați în zona lacului de acumulare Siriu. Deși, atunci, atât primarul de la Siriu, Corneliu Dumitrescu, cât și fosta directoare de la Ape, Adriana Petcu, acum ministru al Apelor și Pădurilor, afirmau că nu se pune problema deposedării proprietarilor de drept ai terenurilor împricinate, subalternii lor confirmaseră că mai multe instituții ale statului sunt implicate în această afacere. Sursele noastre spun că în joc nu este doar „exproprierea” celor de la lacul de acumulare Siriu, ci exproprierea în fapt a tuturor proprietarilor de drept ai terenurilor din jurul lacurilor de acumulare din țară, pe care mai apoi Apele Române ar urma să le concesioneze cui trebuie. Fapt care este pe jumătate confirmat oficial de numirea Adrianei Petcu la cârma Ministerului Apelor și Pădurilor și de crearea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiţii, care, cică, după ce va aduna peste zece miliarde de euro, va construi un spital republican şi opt regionale, autostrăzi, dar şi linii de căi ferate rapide, creând 850.000 de noi locuri de muncă cu normă întreagă, dar, cu siguranță, cel mai mare jaf din istoria României.

Bani mulţi pentru băieţii deştepţi din PSD

Depăşirea nivelului normal de retenție (NNR) în lacul de acumulare de la Siriu (38 de milioane de metri cubi) cu peste 18 milioane de metri cubi nu numai că îi pune în pericol pe locuitorii Văii Buzăului, dar îi deposedează pe aceştia şi de terenurile pe care le au în proprietate pe malul lacului. În urma acestei măsuri, lungimea lacului a crescut cu mai bine de 3 kilometri și milioane de metri cubi de apă, neprevăzuți  în proiectul de rezistență al muntelui de anrocament din față, presează barajul și munții din lateral căutând să iasă din strânsoare. În acelaşi timp, Administrația Națională Apele Române a băgat la apă sute de hectare de terenuri agricole, silvice, păşuni, fâneţe şi livezi, aflate în proprietate privată, jefuindu-i astfel cu nerușinare pe localnici de pământurile pe care le au în proprietate din vecii vecilor.

Suprafețele de teren riverane lacurilor de acumulare  vor fi trecute sub tutela unui Fond Imobiliar  anume creat, iar terenurile de sub luciul de apă vor ajunge la cine trebuie

De mai bine de două luni, primarii PSD din Bucureşti și din țară se întrec în înfiinţarea de firme noi de imobiliare, dezinsecție, pază, sondaje de opinie și alte obiecte de activitate. Liviu Dragnea însuşi a anunţat că în programul de guvernare a prevăzut înfiinţarea de noi firme de stat alimentate dintr-un fond suveran de investiţii. În spatele promisiunilor că aceste firme vor face proiecte minunate se ascunde o realitate mult mai prozaică: aceste firme au designul unor instrumente pentru furtul banilor publici. Potrivit informațiilor noastre, suprafețele de teren riverane lacurilor de acumulare  vor fi trecute sub tutela unei astfel de firme anume creată.

Dragnea et comp. își construiesc un imperiu imobiliar

Este din ce în ce mai evident că avem de-a face cu un PLAN. Bine pus la punct. Cu obiective temporale și materiale. Dovadă, atacarea Justiției. Și tare ne temem că ghibirdicii din PSD ai acestui plan sunt doar niște instrumente. Care, după ce băieții care stau în spatele lor își vor umple iar buzunarele, vor fi aruncați la ghena de gunoi a istoriei. Iar noi vom rămâne cu buzunarele goale și buzele umflate. De-abia după ce veți citi ce scrie în continuare o să vedeți de ce susțin ei că nu depășesc deficitul de 3%. Și știu că vor avea bani murdari și falși să le îndese în buzunarele celor care în aceste zile tac, proaspăt mituiți cu creșteri salariale.

Planul urmează punct cu punct schema deja pusă în circulație de Gabriela Firea

Potrivit informațiilor noastre, PSD a pus la cale demararea demersurilor privind crearea unei administrații naționale care să gestioneze aceste terenuri. Nu este clar cum va fi înființat un astfel de Fond Imobiliar, însă potrivit surselor noastre, acesta ar trebui să aducă în buzunarele băieților deștepți peste 5 miliarde de euro. În prezent, în ţară sunt peste 4.000 de lacuri de acumulare, construcţii pentru acumularea şi liminarea apei, dar şi 860.000 de kilometri de diguri. În acest caz, este evident că inundarea terenurilor în cauză este doar o manevră prin care suprafețele de teren importante, din zone cu potențial imobiliar ridicat, riverane lacurilor de acumulare, vor trece în proprietatea acestei firme. În acest context, depăşirea NNR  în lacul de acumulare Siriu nu ne mai miră, întreaga poveste cu  inundarea terenurilor riverane lacului de acumulare având un puternic iz penal!

EPILOG?

Aşadar, suntem în plină dezvoltare a unui fenomen penal extrem: firme cu capital de stat deschise pe bandă rulantă care vor intra în piețele unde există deja o competiţie reală. Iar mizele afacerii cu terenuri riverane lacurilor de acumulare sunt imense: România are un ridicat potențial turistic, iar afacerile imobiliare în astfel de zone vor exploda pur și simplu în scurtă vreme. Pe scurt, la fel ca în cazul tuturor societăților de stat care exploatează resurse naturale (petrol, sare, minereuri), partidele – și în special PSD – au avut grijă ca ele să rămână cât mai mult la stat pentru a putea fi jefuite metodic. Din acest motiv au demonizat mereu privatizarea cu „străini”, dar când s-a ivit prilejul să o cumpere (fure) pe nimic „ai lor” n-au mai avut nimic împotrivă. Lucrurile, însă, pot fi și mai dramatice. Pentru că sub umbrela acestui fond, dată fiind valoarea uriașă a zecilor de filiale pe care le va avea în portofoliu, Fondul Imobiliar  va putea împrumuta sume uriașe, de ordinul zecilor de miliarde de dolari. Pentru a putea masca deficitul Bugetului național. Mai mult, acești bani ies de sub incidența regulilor și legilor de administrare a banilor publici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here