Războiul primarului Constantin Toma cu Compania de Apă nu mai este susținut nici de consilierii PSD. Iată cui i-a reproșat Toma, vineri, că a devenit „avocatul domnului Tescaru”

0

Cică, primarul PSD Constantin Toma ar încerca să le redea buzoienilor giudețul, pardon, Compania de Apă, dar se lovește continuu de un zid format din penalii propriului partid. Pe la colțuri, presa buzoiană, sponsorizată de ambii combatanți ai acestui război, șușotește că edilul ar fi fost deja învins de Ionel Tescaru, șeful acestei instituții, dar, de fapt, adevărații pierzători sunt buzoienii care plătesc în continuare un preț foarte ridicat la apă, alegându-se, în schimb doar cu promisiunile de… apă de ploaie ale celor doi. 

Războiul primarului Constantin Toma cu Compania de Apă nu mai este susținut nici de consilierii PSD. Cei mai mulți dintre ei s-au împotrivit vineri proiectului prin care edilul dorește schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apă. Spiritele s-au încins, iar primarul a schimbat replici dure cu consilierul PSD, Constantin Florescu, fost judecător. În ciuda opoziției consilierilor social-democrați, propunerea lui Constantin Toma a fost aprobată prin votul consilierilor PNL.

Episod extrem de tensionat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Buzău. În ciuda numeroaselor tentative eșuate din trecut, prin care primarul social-democrat a încercat să schimbe actul constitutiv al Companiei de Apă, Constantin Toma a introdus și vineri pe ordinea de zi un astfel de proiect. De această dată, propunerea a stârnit o reacție virulentă tocmai din partea propriilor consilieri PSD. Constantin Florescu, fost judecător și președinte al Tribunalului Buzău, a explicat că aprobarea acestui proiect este un demers ilegal, care ar putea avea consecințe penale. Afirmațiile consilierului PSD Buzău Constantin Florescu au fost susținute și de către alți consilieri locali, din Opoziție.

Fostul judecător i-a reproșat edilului Constantin Toma și faptul că cetățenii au cel mai mult de suferit din cauza obsesiei primarului de a schimba conducerea Companiei de Apă. Enervat la culme, Toma s-a răstit la fostul judecător și i-a adus acuzații grave.

Proiectul prin care Constantin Toma încearcă să schimbe actul constitutiv al Companiei de Apă a fost supus la vot. Inițial, s-a anunțat că proiectul a fost respins, cu doar 8 voturi pentru, deoarece mai mult de jumătate dintre consilierii PSD prezenți în ședință au votat împotrivă. La finalul ședinței, secretarul municipiului Buzău a făcut însă un anunț surprinzător: proiectul fusese aprobat.

Foarte probabil, Compania de apă Buzău va ataca în instanță decizia Consiliului Local Municipal de vineri, având în vedere că celelalte hotărâri care urmăreau schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apa au fost atacate și ele în instanță, iar magistrații au dat câștig de cauză Companiei de apă, anulând proiectele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here