De râsul curcilor! Încă o victorie a arnăuților lui Tescaru asupra primarului Toma Alimoș. „Războiul nu-i pierdut”, declară haiducul PSD care trage cu gloanțe oarbe

0

Venit în primăvară la Buzău, premierul Sorin Grindeanu promitea solemn rezolvarea diferendului dintre Primăria Buzău și Compania de Apă. Mai exact, rezolvarea conflictului dintre Constantin Toma, primarul Buzăului, și Ionel Tescaru, moțul mafiot din fruntea Companiei de Apă. Din promisiunile grindeanului nu s-a ales nici praful! Semn că, acolo, sus, mafia lui Neagu, bossul CJ Buzău, și a tescarului e încă pe val!

CITEȘTE ȘI:

Instituţia Prefectului a demonstrat unde a greşit Consiliul Local Municipal Buzău atunci când a aprobat hotărârea prin care autoritatea locală desemna o funcţionară a Primăriei Buzău în AGA Companiei de Apă Buzău. Era nevoie de mai multe voturi, a spus prefectul Carmen Ichim.

Reprezentanta Guvernului în judeţul Buzău a declarat că Hotărârea CLM prin care Georgeta Cristea primea un mandat special de reprezentare a municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă  nu este legală şi, în consecinţă, a solicitat revocarea ei.

„Am solicitat Primăriei Buzău revocarea hotărârii de săptămâna trecută privitoare la desemnarea doamnei Georgeta Cristea ca mandatar special al municipalităţii în Adunarea Generală a Companiei de Apă. Au fost atunci opt voturi pentru, şapte anulate şi patru voturi nule. În total 19 consilieri prezenţi. Ca hotărârea să fi fost corect adoptată ar fi fost nevoie de 10 voturi pentru”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim.

La şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal, aleşii au aflat de la juriştii Prefecturii despre ilegalitatea hotărârii adoptate la şedinţa anterioară şi au revocat-o. Ulterior, o nouă hotărâre de consiliu a fost adoptată cu votul majorităţii aleşilor, după ce textul iniţial a suferit modificări în sensul eliminării prevederii care i-ar fi conferit reprezentantului municipalităţii să ceară modificarea actului constitutiv.

„E o problemă de interpretare, deşi nu a spus-o un judecător, din sală au plecat doi colegi şi în mod normal era o altă majoritate când s-a supus la vot, s-a făcut ce s-a făcut şi s-a îndreptat această eroare şi vom avea un reprezentant în AGA care va putea spune ceva  dar nu va putea cere modificarea actului constitutiv. Noi încercăm de fiecare dată şi sperăm ca până la urmă o să reuşim”, a declarat primarul Constantin Toma, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal.

Georgeta Cristea, un soldat cu gloanţe oarbe

Mandatarea Georgetei Cristea în AGA Companiei de Apă a fost aprobată astăzi însă aceasta nu-şi va putea atinge scopul iniţial, acela de a cere modificarea actului constitutiv al operatorului regional al serviciilor de alimentare cu apă, etapă premergătoare preluării conducerii Companiei de către municipalitatea buzoiană. 

Prefectura Buzău, prin vocea juristei Diana Pavel, le-a comunicat primarului şi consilierilor locali că asociaţia ADI Buzău 2008 este cea care controlează legal Compania de Apă şi nu acţionarul majoritar, Primăria Buzău.

„Conform HG 855/2008, modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă nu se poate face fără avizul ADI Buzău 2008. Din câte m-am interesat eu, nu aveţi acest aviz, nici măcar nu a fost cerut. În concluzie, vă solicit să retrageți din mandatul trimisului Primăriei Buzău în AGA la Compania de Apă intervenţia asupra modificării Actului Constitutiv de la Compania de Apă. În plus, acest lucru este stipulat şi în statutul ADI Buzău, acolo unde Primăria Buzău a aderat”, a spus Diana Pavel.

Constantin Toma şi consilierii au acceptat cererea juristei prefecturii şi au retras din mandatul Georgetei Cristea în AGA intervenţia asupra modificării actului constitutiv de la compania de Apă. În plus, mandatul acesteia nu mai este unul special, ci unul obişnuit, sintagma „special” fiind tăiată la solicitarea consilierilor Constantin Florescu şi Sorin Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here