Sorin Grindeanu a fost dat afară din PSD

0

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. Decizia a fost luata in unanimitate de voturi în şedinţa de azi a Cex al PSD.

CITEȘTE ȘI:

Totodată, s-a stabilit depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu. Aceasta va fi depusă cel mai probabil luni.

Conform articolului 27 din Statutul PSD, „calitatea de membru al Partidului Social Democrat se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid”.

Articolul 31 menționează excluderea, ca sancţiune aplicată membrului de partid printr-o hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secției de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior.

Comitetul Executiv National este cel care hotărăște, în situaţii excepționale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancționarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here