Magistrații Curţii de Apel Ploieşti l-au lăsat pe Andrei Fătu, primarul comunei Chiojdu, fără mandat

0

Primarul comunei buzoiene Chiojdu, social-democratul Andrei Fătu, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, este pe cale să rămână fără mandat, după ce magistrații Curţii de Apel Ploieşti, i-au respins apelul formulat împotriva sentinței Judecătoriei Pătârlagele.

CITEȘTE ȘI:

„Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Fătu Andrei – Sergiu, împotriva sentinței penale nr.124/18.04.2017 pronunțată de Judecătoria Pătârlagele Conform art. 275 alin. 2 cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat . Definitivă. Pronunțată în şedinţă publică astăzi, 20.06.2017”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti, publicată marţi.

Judecătoria Pătârlagele l-a condamnat pe primarul Andrei Fătu, care la alegerile de anul trecut a câştigat un nou mandat de edil, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, instanţa i-a interzis edilului dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice şi ”dreptul de a ocupa o funcţie implicând exercițiul autorității de stat pe durata executării pedepsei”.

Decizia magistraților a putut fi atacată cu apel, care a fost respins de către magistrații Curţii de Apel Ploieşti şi astfel a rămas definitivă.

Andrei Fătu a fost trimis în judecată în mai anul trecut, fiind acuzat că în 23 iulie 2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, a luat decizia de a se plăti contravaloarea facturii emise de SC Conifer Prodcom SRL şi a semnat ordinelor de plată prin care respectiva firmă, care aparținea soției lui Fătu, a obţinut un folos patrimonial.

Edilul este acuzat că, în aceeaşi zi, a întocmit  factura numărul 0000001, furnizor fiind SC Conifer Prod SRL,  pe care a semnat-o, ”deşi nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea  producerii unei consecințe juridice (plata sumei neachitate din valoarea totală  a contractului încheiat între Primăria Chiojdu şi SC Conifer Prodcom SRL)”.

Andrei Sergiu Fătu a câştigat alegerile din 2012 din partea PDL, ulterior el trecând la PSD în baza OUG 55. Anul trecut, el a candidat pentru un nou mandat de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here