A VENIT ȘI VREMEA BUZOIENILOR!

0

Iată că, în sfârșit, a venit și rândul buzoienilor! După douăzeci și șapte de ani de slugărit PSD-ul, liderii de la Buzău au de ce se mândri. Mândria a fost declanșată, spun surse din interiorul organizaţiei, aşa cum şi era de aşteptat, de faptul că Liviu Dragnea nu mai riscă nimic în privința noului guvern. Și, ca să nu fie nevoit să îşi ucidă din nou premierul, de data aceasta liderul absolut al PSD va face un guvern format exclusiv din persoane umile, dispuse să îi sărute vârful bocancului de fiecare dată când pocnește din degete. Așa se face că decizia lui Liviu Dragnea a aprins speranțele în filiala buzoiană a PSD. Câteva zeci de slugi se încadrează în profilul lui Dragnea şi speră că vor ajunge miniştri…

CITEȘTE ȘI:

Surpriză: Petcu ar putea fi ministresa Turismului

De fapt, cinstit vorbind, nu e chiar o surpriză. Adriana Petcu are toate atuurile pentru a ajunge din nou ministru. Cel mai important dintre toate este faptul că și-a dat demisia din vechiul guvern, apoi a revenit asupra ei, deci Dragnea poate lejer s-o bage pe aia că a făcut treabă în vechiul Guvern. Specialistă, cum ar veni. În acelaşi timp, Adița respectă şi criteriul de bază, deci are toate şansele să îşi încununeze cariera politică cu o nouă funcţie. „Şi nu ar fi chiar o soluţie rea. Femeia ştie bine cum se anesteziază un întreg sistem, are experienţă în domeniu. În plus, e un foarte bun comunicator. Gândiți-vă că ar putea să vină în fiecare zi cu detalii zemoase de la şedinţele de Guvern, făcând activitatea Executivului atât transparentă, cât şi comestibilă pentru oamenii de rând. În felul acesta, am putea afla ce secretari de stat s-au mai îmbârligat la Guvern şi cine călărește pe cine la şedinţele cu uşile închise”, a comentat pentru Gazeta lu’ Buzoianu analistul Florin Antene.

Lucian Romașcanu vrea la Ministerul Culturii

Cea mai răsunătoare numire de ministru buzoian ar putea fi chiar Lucian Romașcanu. După ce l-au băgat abuziv pe lista de atârnători-parlamentari la ultimele alegeri, şefii PSD sunt gata să-i mai facă un hatâr lui Lucian Romașcanu cu un portofoliu care i se potriveşte mănuşă. „Unde altundeva l-aţi vedea pe Lucian Romașcanu decât la Cultură? Omul a dovedit în timp că ştie ce face. E specialist în marketing, deci ca să fie specialist în cultură trebuie doar să renunţe la o parte din cunoștințele sale. Evident, expertiza lui în domeniu este mai mult decât relevantă. Pe acelaşi principiu s-a cochetat şi cu Antenele. Deci cultură pe bandă rulantă”, a punctat analistul Florin Antene. În calitate de ministru al Culturii, Lucian Romașcanu ar urma să promoveze toate evenimentele culturale naţionale şi internaţionale pe TV Buzău, Campus TV, TV Sud-Est. Evident, totul ar fi pe bani, dar până la urmă orice promovare costă, nu?

Ghici cine va fi premier

Chiar dacă Dragnea l-ar vrea numai lângă papucul său de la Camera Deputaților, Marcel Ciolacu ar putea să prindă  cel mai cald post de la Guvern. Potrivit unor surse, actualul secretar al Camerei Deputaților ar putea ajunge premierul Executivului. „Negocierile sunt avansate, se mai discută doar pe marginea costumului pe care Ciolacu îl va purta la conferințele de presă. Dar, în rest, totul pare a fi parafat. Este o nouă dovadă că dacă îndeplinești condiţiile de supunere, nici nu trebuie să fii și inteligent”, a explicat Florin Antene.

Constantin Toma nu s-a aplecat suficient de mult

Teoretic, cele mai puține șanse de a face parte din cabinetul Dragnea 2 le are Constantin Toma. El nu şi-a dovedit deloc atașamentul pentru Liviu Dragnea dându-se mai abitir ca un ciobănesc mioritic la ursulețul de pluș Ciolacu. „Ar fi plecat cu un net avantaj în faţa celor care vânează portofoliul de la Finanţe. Însă, în anul în care a fost primar, nu a dovedit supunere totală faţă de camarila pesedistă de la Buzău. Ciolacul PSD-ului l-a certat de câteva ori, dar Toma, chiar dacă a pus mereu rușinat capul în pământ şi şi-a cerut iertare, nu mai este în grațiile liderului absolut al PSD. Ca să nu mai vorbim de faptul că a început o reformă în privința apei de ploaie şi Dragnea nu suportă aşa ceva”, a mai explicat Florin Antene.

Altfel, cei care au de suferit în mod evident şi pe termen lung sunt, ca de obicei, românii de rând. Cei cu rate în euro şi franci elvețieni, care zilele astea au scadența şi se confruntă cu un leu din ce în ce mai devalorizat. Şi, totodată, cei care trebuie să accepte declarația guvernatorului BNR, cum că leul este exact unde trebuie. Mai lipseşte să tragem apa după el…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here