ALERTĂ NEMAÎNTÂLNITĂ DE CANICULĂ! De data asta vine VIPIA. Meteorologii nu știu ce să mai creadă

0

Meteorologii au lansat un avertisment de ultimă oră pentru acest weekend, care vizează marea majoritate a regiunilor din România. Vremea se va schimba considerabil.

Vremea caniculară va cuprinde majoritatea țării, aducând cu sine și furtuni violente. Temperaturile au început să crească încă de vineri seara, în timp ce în jumătatea nordică a țării, furtunile au făcut ravagii.

Valul de caniculă, care vine din zona Portugaliei, va aduce în următoarele zile temperaturi record, care vor depăși 35 de grade Celsius și disconfort termic accentuat. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul Olteniei, unde temperaturile ar putea ajunge până la 37 de grade Celsius.

„De duminică, aşteptăm o vreme călduroasă, la nivelul întregii ţări. Asta înseamnă că, în majoritatea localităților, mercurul din termometre va depăşi, duminică după amiază, valoarea de 30 de grade, ajungând din nou la 36-37 de grade, în zona de câmpie din S-V ţării şi de asemenea un disconfort termic în creştere, pentru majoritatea zonelor joase de relief. În privinţa instabilității atmosferice, însă, după amiază apar adverse cu tunete şi fulgere, la început în partea de N-V a ţării şi zona de munte aferentă, ceva mai multe astfel de manifestări – în cursul nopţii de duminică spre luni”, a declarat meteorologul ANM Teodora Cumpănaşu la Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here