Buzoianul Nicolae Istudor, aflat pe lista scurtă de premieri la bursa zvonurilor, e în SUA și declară că habar nu are de o astfel de numire

0

„Am auzit și mă onorează! De vineri sunt plecat în Statele Unite, în vizită la câteva universități, și nu m-a contactat nimeni”, a declarat Nicolae Istudor.

CITEȘTE ȘI:

Mass-media a rostogolit in ultimele zile diverse nume pentru viitorul premier, căutat acum de social-democrați. Pe lista scurtă scursă pe surse în presă se află și numele buzoianului Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Acesta a declarat însă, vineri, la Antena 3, că nu ştie nimic despre acest subiect, de care a aflat și el tot din presă.

„Am auzit și mă onorează! De vineri sunt plecat în Statele Unite, în vizită la câteva universități, și nu m-a contactat nimeni”, a declarat Nicolae Istudor.

Totuşi, rectorul îl cunoaşte pe Liviu Dragnea și nu ar spune nu, dacă ar veni o ofertă în acest sens, doar că ar vrea să aibă un cuvânt de spus atunci când îşi alege Cabinetul. „Nu am luat în calcul, nu m-am gândit. Trebuie să vedem însă cu ce echipă, sunt multe necunoscute. Mi s-ar părea normal ca prim-ministrul să aibă și el cuvântul lui”, a mai precizat Istudor, pentru sursa citată.

Şedinţa Comitetului Executiv Național al PSD a fost convocată pentru luni, liderii social-democrati urmând să stabilească propunerea de premier pe care i-o vor înainta preşedintelui Klaus Iohannis.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru News.ro că social-democraţii se vor reuni, luni, începând cu ora 10:30, la Palatul Parlamentului, şedinţa CExN fiind urmată de cea a grupurilor parlamentare reunite.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat oficial partidele parlamentare la consultări pentru luni, începând cu ora 15:00.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că este „absolut convins” că președintele Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el și Călin Popescu Tăriceanu o vor face. Dragnea a făcut și portretul viitorului premier: „un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare și care să aibă o capacitate de muncă extraordinară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here