Înțelegerea lui Dragnea cu UDMR este pentru patru ani. Vezi aici DETALIILE PACTULUI

0

Kelemen Hunor, președintele formațiunii politice maghiare a dezvăluit amănunte referitoare la pactul de colaborare parlamentară, pe care l-a semnat cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, președintele UDMR a afirmat că pactul de colaborare are un termen de patru ani. Kelemen Hunor a lăsat impresia că parlamentarii UDMR ar fi dispuși să susțină un nou Guvern PSD-ALDE fără ca „atmosfera anti-maghiară să crească”, potrivit Antena3.ro.

Liderul UDMR a făcut aceste precizări referitoare la relația cu PSD și ALDE într-un interviu pentru cotidianul în limba maghiară Kronika, unul dintre fragmente fiind postat și pe pagina de Facebook a lui politicianului.

”Înțelegerea noastră cu coaliția condusă de PSD este pentru patru ani, sub condiția că vom analiza situația după fiecare sesiune parlamentară și vom decide cum procedăm în continuare. Dacă nu vrem să rămânem blocați cu cele 6,5 procente ale noastre, trebuie să avem un dialog cu cineva. În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pentru ca atmosfera anti-maghiară să nu crească, deoarece are de suferit foarte mult comunitatea noastră. Pe de altă parte, trebuie să ducem lucrurile mai departe pentru a nu renunța la niciunul din obiectivele comunității”, a declarat Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here