Afacerile cu butelii ale lui Titi Măleanu ori despre cum s-a „ars” proiectul de alimentare cu gaze al comunei Mărăcineni

0

Este evident că după ce A.N.I. l-a găsit pe Titel Măleanu în conflict de interese şi a trebuit să renunţe la a mai candida, în locul său trebuia să ajungă la conducerea primăriei un om de-al său pe care să-l manevreze, și îl numim aici pe actualul primar  Victor Potoceanu. Azi se observă cu ușurință că frâiele Mărăcinenilor sunt tot la fostul primar care, în calitate de city-manager, îl manevrează pe omul său de paie Potoceanu.

CITEȘTE ȘI:

Comuna Mărăcineni a devenit în ultimii ani ceva care se dă din mână în mână în interiorul unui grup de interese care controlează tot ce mişcă în localitatea cea mai importantă din apropierea municipiului Buzău, grup reprezentat de fostul primar, actualmente city-manager, Constantin Dumitru, zis Titel Măleanu. Este evident că după ce A.N.I. l-a găsit pe Măleanu în conflict de interese şi a trebuit să renunţe la a mai candida, în locul său trebuia să ajungă la conducerea primăriei un om de-al său pe care să-l manevreze, și îl numim aici pe actualul primar  Victor Potoceanu. Azi se observă cu ușurință că frâiele Mărăcinenilor sunt tot la fostul primar care, în calitate de city-manager, îl manevrează pe omul său de paie Potoceanu.

Evident, pentru că nu putea să dea liber afacerilor locale ca să nu-şi piardă business-urile în comună făcute pe spatele cetăţenilor şi nu se mai poate direct cu mâna în bugetul local, Constantin Dumitru a purces la blocarea tuturor inițiativelor care ar fi putut să-i pună în pericol interesele pecuniare. Aşa se face că atât în timpul celor două mandate deţinute, cât şi după, în calea unor  investiţii importante făcute deja pe bani publici Dumitru a pus tot felul de piedici birocratice. De exemplu, de mai multă vreme, importanți oameni de afaceri cu investiţii serioase în Mărăcineni se întreabă de ce nu s-au tras gaze naturale în comuna lipită, practic, de Buzău. Să le răspundem, atunci, prin ce declară sursele noastre bine informate, astăzi.

Cum a început şi cum s-a terminat…  

Chestiunea înființării unei rețele de distribuţie a gazului metan pentru locuitorii comunei Mărăcineni şi investitorii din zonă a început pe vremea fostului primar Ion Catinca. Pe banii primăriei a fost introdusă pe aproape 6 kilometri o reţea de țeavă smolită şi s-a cumpărat şi montat o staţie de pompare a gazului în zona localităţii Căpățânești. Urma ca reţeaua să fie conectată cu cea din municipiul Buzău sau cu sursa de la Berca sau cu reţeaua vecină de la Poșta Câlnău. În acest punct au apărut ceva probleme, dar nu de nedepășit dacă exista, cu adevărat, voinţă. Prima variantă, aceea de a lega reţeaua de la Mărăcineni cu cea din municipiul Buzău, pe lângă podul de la Mărăcineni, a căzut fiind prea aproape de podul lui Băsescu. A rămas cea de-a doua variantă, cea cu Berca, dar, între timp, primar a devenit Constantin Dumitru.

Mare maestru în arta disimulării

Noul primar s-a dovedit, cum ştim, un mare maestru în arta disimulării. Astfel, încet, încet, Constantin Dumitru a început să spună oamenilor că el luptă să bage gaze în comună, dar că îi sunt puse piedici politice. Ca şi cum i-ar fi trebuit aprobări de la Iohannis sau Junker, dacă nu direct de la Trump. Tot filmul a continuat ani în şir până când, la un moment dat, sătenii au observat că odată cu înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, țevile de gaze deja băgate în pământ şi plătite, au fost scoase. Sursele noastre spun că țevile de gaz au ajuns la mănăstiri şi biserici pentru că ex-primarul Constantin Dumitru se dă un creştin desăvârșit.

Pentru ce?

Se întreabă cineva de ce un om ca Titel Măleanu, despre care înţelegem că unii votanți din Mărăcineni sunt îndrăgostiți total, s-ar deda la astfel de acte? Tot sursele noastre ne dau un răspuns: Aţi ghicit! Alimentarea cu gaze naturale a comunei Mărăcineni ar pune în pericol afacerile familiei Dumitru cu GPL şi butelii. E logic! Dacă în Mărăcineni oamenii ar avea reţea de gaze, business-urile familiei ex-primarului actual city-manager din Mărăcineni ar avea mari probleme. Azi, cetăţenii, dar şi investitorii sunt obligaţi să se încălzească fie cu lemne, fie cu GPL şi butan din butelii încărcate la stațiile familiei lui Constantin Dumitru. Foarte simplu!

Ce-am rezolvat

Deci, până acum, în primul material am rezolvat problema pe care şi-o puneau cei din Mărăcineni, reţeaua de cablu tv. Azi, am rezolvat-o şi pe cea de-a doua, cu lipsa reţelei de gaze.

De ce se opune „Zonei metropolitane” Buzău

În final apare şi explicaţia pentru ce în ultimii ani Constantin Dumitru şi grupul său de interese s-au opus înființării „Zonei metropolitane Buzău” care să înglobeze, alături de municipiul reședință de judeţ, Mărăcineni. Şi aici e simplu, dacă se formează zona metropolitană, Constantin Dumitru şi ai săi pierd influenţa şi business-urile şi n-ar mai putea ţine în mână totul în Mărăcineni. (DORU GHEORGHIADE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here