Mihai Tudose, ministrul interimar al Economiei, a fost desemnat luni seară premier de către președintele Klaus Iohannis

0

Mihai Tudose, nominalizat de PSD pentru postul de premier, a fost desemnat luni prim-ministru al României de președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a anunțat luni seară desemnarea domnului Mihai Tudose în funcția de prim-ministru al României. „Având în vedere că această criză dăunează României în exterior și pentru a-i pune capăt, îl desemnez pe domnul Mihai Tudose premier”, a declarat președintele României.

De numele lui Mihai Tudose sunt legate mai multe controverse, despre care puteți citi în articolul următor, prezentat de Bugetul.ro: Detalii incendiare despre Mihai Tudose, premierul ales de Liviu Dragnea. Este legat de nume controversate.

Nici numele soției sale, Corina, nu este ferit de discuții. Potrivit declarației de avere a lui Mihai Tudose, completată în luna ianuarie a acestui an, soția sa lucrează la EN Electric Proiect Office SRL, având funcția de asistent manager.

În 2016, Corina Tudose a primit un salariu lunar de 5.000 de lei, asta înseamnă 60.000 de lei, pentru respectiva funcție. Electric Proiect a câștigat în cele două mandate de ministru al Economiei deținute de Mihai Tudose 10 milioane de euro, informează România Liberă.

Amintim că Mihai Tudose a fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta, precum și în Cabinetul Sorin Grindeanu.

Suspiciunea că Tudose ar avea dublă comandă

„Nu am nicio umbră de îndoială că Tudose ar avea dublă comandă”, a răspuns Liviu Dragnea întrebărilor legate de faptul că Mihai Tudose, propunerea de premier cu care coaliția de guvernare merge la Cotroceni, ar putea fi „omul sistemului”, argumentând că au fost colegi de guvern şi că, dacă ar fi fost aşa, ar fi simţit el ceva. „A fost întrebat de Codrin Ștefănescu cred, răspunsul a fost categoric nu. (…) Am văzut şi despre mine în ultima perioadă că am fost racolat de generalul Coldea în tinerețea mea, probabil cei de la CNSAS mi-au ascuns dosarul. Am auzit şi că ar fi consilierul meu, sunt omul sistemului, de asta am atâtea cicatrici. În tot acest timp nu am avut suspiciunea că Mihai Tudose ar avea dublă comandă. Nu am avut nicio umbră de îndoială.  Am fost colegi în guvern pe vremea când eram viceprim ministru aş fi văzut, aş fi simţit dacă exista aşa ceva. Convingerea mea este că nu are dublă comandă şi cred că, cu excepţia celor patru colegi cărora le respect opţiunea şi votul, se pare că şi ceilalţi colegi au fost de aceeaşi părere”, a spus Liviu Dragnea înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here