Olguța n-a vrut să dea vrabia din mână pe-aia de pe gard. Vrea tot la fel

0

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, astăzi, că acei colegi care au fost propuşi pentru funcţia de premier în Comitetul Executiv Naţional al partidului și care au refuzat, au avut argumente „foarte corecte”.

„Olguţa Vasilescu, de exemplu, şi-a asumat legea salarizării şi toate obiectivele în următorii ani de zile, toată România aşteaptă lucrul ăsta. A explicat foarte clar: ca să fiu prim-ministru trebuie să las tot proiectul acesta al meu pentru altcineva. Nu, vreau să-l duc mai departe. O să mai fie discuţii de salarizare şi cu confederaţiile sindicale, vor fi negocieri, vor fi categorii sociale nemulţumite. Avem, până la finalul acestui mandat, foarte multe lucruri de făcut. Eu aş vrea să mă ocup de asta, a spus Olguţa Vasilescu”, a precizat Ştefănescu, citat de Agerpres.

Despre o altă propunere de premier – Mihai Fifor, Ştefănescu a spus că acesta a avut o întrebare „vizavi de el însuşi”, dacă l-ar putea aproba Klaus Iohannis, după ce „l-a respins” o dată, ca ministru.

„Aş putea pune tot partidul într-o situaţie neplăcută. Şi alianţa, pentru că noi mergem acolo în cadrul coaliţiei cu o propunere, a zis Fifor. Așadar, au fost tot felul de discuţii care au avut loc în interior, ne-am lămurit, lucrurile sunt clare, acum aşteptăm consultările”, a detaliat Ştefănescu modul în care şi-a motivat Fifor refuzul.

Mihai Tudose a fost validat ca nominalizare de premier, doar cinci social-democraţi abţinându-se: preşedintele executiv Nicolae Bădălau, preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu, vicepreședintele PSD, Olguța Vasilescu și preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here