Despre cum s-a cocoțat buzoianul Lucian Romașcanu pe Ministerul Culturii sau cum a făcut Dragnea din Cultura Românească un tabloid

0

Lucian Romașcanu a fost propus ministru al Culturii și Identității Naționale în Guvernul Tudose. Din 2006 până în 2009 a fost director executiv, membru al board-ului de directori la Ringier Romania SRL. Activitatea în media a continuat cu funcțiile de director general la Cancan, director executiv la Dogan Media International — Kanal D, consilier management al PDG la Societatea Română de Televiziune — TVR.

CITEȘTE ȘI:

Scriam, în urmă cu o săptămână, că, după douăzeci și șapte de ani de slugărit PSD-ul, liderii de la Buzău au de ce se mândri. Mândria le-a fost declanșată, spun surse din interiorul organizaţiei, aşa cum şi era de aşteptat, de faptul că Liviu Dragnea nu mai este dispus să riște nimic în privința noului guvern. Și, ca să nu fie nevoit să îşi ucidă din nou propriul executiv , de data aceasta liderul absolut al PSD a hotărât că trebuie să facă o echipă formată exclusiv din persoane umile, dispuse să îi sărute vârful bocancului de fiecare dată când pocnește din degete.

Așa se face că decizia lui Liviu Dragnea aprinsese încă de acum două săptămâni speranțele în filiala buzoiană a PSD, deoarece, câteva zeci de slugi se încadrau perfect în profilul lui Dragnea şi sperau că vor ajunge miniştri… N-a fost, însă, să fie decât pentru Ciolacu, ajuns vicepremier, și Romașcanu.

Cea mai răsunătoare numire de ministru în cabinetul actual – firesc, după numirea lui Tudose ca premier – este numirea buzoianului Lucian Romașcanu la Ministerul Culturii

După ce l-au băgat pe lovele pe lista de atârnători-parlamentari la ultimele alegeri, şefii PSD i-au mai făcut un hatâr lui Lucian Romașcanu cu un portofoliu care i se potrivește mănușă. „Unde altundeva l-aţi vedea pe Lucian Romașcanu decât la Cultură? Omul a dovedit în timp că ştie ce face. E specialist în marketing, deci ca să fie specialist în cultură trebuie doar să renunţe la o parte din cunoștințele sale. Evident, expertiza lui în domeniu este mai mult decât relevantă. Pe acelaşi principiu s-a lucrat excelent şi cu Antenele. Deci cultură pe bandă rulantă”, a punctat analistul buzoian Florin Antene.

Radu Tudor s-a arătat total dezamăgit de propunerea PSD pentru această funcție

„La Cultură este unul de tabloide. Un expert în presa tabloidă a fost numit ministru la Cultură. Ca să vă dați seama cam care este nivelul cultural al conducerii PSD. Ce academicieni… ce istorici… ce oameni consacrați… ce scriitori cu faimă… Mă gândeam că îl propun pe Nicolae Breban. Pe faimosul Nicolae Breban! Zic: să vedeți că dau lovitura! Au luat un domn din presa tabloidă și îl fac ministrul Culturii. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în 27 de ani. Sunt extrem de dezamăgit! Dacă dintre toți oamenii de cultură, tu iei un om din zona tabloidelor… Nu mai e nimic de zis”, a zis Radu Tudor la Antena 3.

Altfel, în calitate de ministru al Culturii, Lucian Romașcanu ar urma să promoveze toate evenimentele culturale naţionale şi internaţionale pe TV Buzău, Campus TV, TV Sud-Est. Evident, totul ar fi pe bani, dar până la urmă orice promovare costă, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here