Iohannis, la investirea guvernului Tudose: „Ați băgat țara în criză, fiindcă nu ați știut să guvernați. O să rămâneți în istorie prin faptul că v-ați demis propriul Guvern.”

0

Președintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj Guvernului Tudose, la finalul ceremoniei de învestire.

CITEȘTE ȘI:

„Noi, românii, și dvs., avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia șase luni de când ne-am întâlnit aici, pentru a învesti un guvern PSD-ALDE, după ce au fost câștigate alegerile. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza activitate dvs  „Ați băgat țara în criză, fiindcă nu ați știut să guvernați.” Că a fost vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar care nu a știut să plece singur. Nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, ci una care trebuie făcută în coaliție. Dar faptele rămân, iar moțiunea de cenzură este o noutate în spațiul democratic european. Fostul Guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, ci pentru nefericita OUG 13, iar coaliția PSD-ALDE prin faptul că și-a demis prin moțiune de cenzură propriul Guvern.

După ce unii s-au străduit destul de mult să termine repede această criză, găsim un nou Guvern și, surprinzător, un nou program de guvernare, cu noi taxe, noi impozite. Deja se anunță contramăsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. Nu veți mai putea merge în fața românilor cu argumentul că acest program de guvernare a fost votat. În numele românilor, vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară. Fiți solidari cu românii!”, a spus președintele Klaus Iohannis.

El a continuat cerându-le noilor miniștri să dovedească partenerilor NATO că România își poate ține angajamentele privind 2% pentru Apărare.

„Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii și-o doresc și sper că și dvs. v-o doriți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here