Augustin Lazar: Scandalul in jurul DNA e produs de cei care doresc oprirea luptei anticorupţie

0

Procurorul general Augustin Lazar considera ca scandalul care a aparut in jurul DNA a fost produs de canale media interesate sa opreasca lupta anticoruptie. Lazar sustine ca DNA isi va clarifica in zilele urmatoare problemele si ca este o ”strctura de elita in care UE a investit bani multi”.

CITEȘTE ȘI:

La intrarea la sedinta CSM, Lazar a sustinut ca scandalul nu este in DNA, ci in jurul institutiei si a fost „produs, nu dezinteresat, de anumite canale media” , fiind avantajati ”cei care doresc oprirea luptei anticoruptie (…) Nu sunt tensiuni. Faptul ca cineva comite o fapta in DNA nu inseamna tensiuni (…) Se va demonstra ca DNA e capabila sa isi clarifice probemele”. Mai mult, procurorul general a dat asigurari ca DNA „este o structura de elita a Ministerului Public, in care UE a investit bani multi, care are un corp de elita”.

„Sugerati dumneavoastra ca exista scandal in DNA. Scandalul este in jurul DNA. (…) Eu va asigur ca DNA este o structura de elita a Ministerului Public, in care UE a investit bani multi, cu un corp de elita. DNA isi va clarifica in zilele urmatoare toate problemele. Scandalul este produs, nu dezinteresat, de anumite canale media care isi doresc oprirea luptei anticoruptie. Faptul ca cineva a gresit nu inseamna in DNA tensiuni. Acel cineva va fi gasit si lucrurile se vor clarifica”, a spus procurorul general.

Cat despre ancheta declansata de Laura Codruta Kovesi care a dorit sa isi supuna colegii la testul poligraf pentru a afla care dintre ei a realizat  inregistrarile difuzate  de RTV,  Lazar sustine ca „detectorul de minciuni este un dispozitiv care e utilizat pentru a verifica sinceritatea (…) Nu e o regina a probatiunii, dar poate sa ajute pe cel care face verificarile sa determine dintr-un cerc mai mare de suspecti incotro sa mearga investigatia”.

Procurorul general a mai afirmat ca nu a primit „nicio instiintare oficiala” privind evaluarea pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat-o ieri pentru activitatea manageriala de la DNA si la Parchetul General, dar a adaugat ca „ministrul Justitiei are dreptul sa ceara o asemenea verificare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here