Judecătoria Buzău și cele mai importante parchete din Buzău vor avea de la mijlocul lunii iulie echipe noi și complete de conducere

0

În urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, Judecătoria Buzău și cele mai importante parchete din Buzău vor avea de la mijlocul lunii echipe complete de conducere.

CITEȘTE ȘI:

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărât în şedinţa de marţi numirea în funcţiile de conducere pentru care au candidat a judecătorilor care au obţinut rezultatul cel mai bun la concursul desfăşurat în perioada în perioada 24 martie – 28 iunie. Printre magistrații care vor prelua posturi de conducere ale unor instanţe începând cu data de 15 iulie se numără şi  Marieta Marin care a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Buzău. Noul vicepreşedinte a fost singurul candidat şi a obţinut media finală 7.00. Funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Buzău a rămas vacantă la sfârşitul anului trecut, când titularul postului, magistratul Leontin Drăgulescu a fost promovat, tot în urma unui concurs, în poziţia de preşedinte al instanţei. Alte două judecătorii din judeţ, Râmnicu Sărat şi Pogoanele au preşedinte numit prin concurs, în sesiunile de anul trecut, după perioade îndelungate în care au funcționat cu conducere interimară.

Tot în şedinţa de ieri a Secției pentru judecători a CSM s-a decis prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secției penale a Judecătoriei Buzău a  magistratului Vasilica Roșca, începând cu data de 6.09.2017, până la ocuparea funcției prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

În urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii a fost desemnată şi conducerea celor mai importante parchete din Buzău

Astfel funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a fost obţinută de procurorul Camelia Iepure, care a ocupat anterior postul de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Ea s-a impus în faţa celor trei contracandidați pe care i-a avut, respectiv procurorii Adelin Mihăilă, Florin Cătălin Radu şi Corina Liliana Tudorache-Stroe. Un alt candidat, Daniel Macovei, care şi-a depus dosarul de înscriere a fost decăzut de comisie din dreptul de participare. Procurorul Camelia Iepure îi va preda conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău lui Gheorghe Duţoiu, care va fi prim-procuror în următorii trei ani. El va fi secondat de Cristina Roşu care a câştigat în urma concursului, funcţia de prim procuror adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here