„Managerii lu’ PeSDe” de la Consiliul Județean Buzău. Mulți directori, puțini deștepți

0
Milutz Neagu, la locul potrivit!

Dacă la capitolul ”plimbări” pe bani publici angajații Consiliului Judeţean Buzău sunt campioni, nu acelaşi lucru se poate spune și despre realizările acestora.

CITEȘTE ȘI:

A trecut un an de când presedintele Petre Emanoil Neagu și consilierii judeţeni și-au preluat mandatele. De atunci, prea multe nu s-au întâmplat.

Spitalul județean este la acelaşi nivel ca și în 2016, nu s-a concretizat nimic, deşi a trecut un an, deși Milutz a promis a promis marea cu sarea oricărui medic dornic de angajare aici. Singurul pas concret este știrea repetată lunar de presarii de serviciu – pe banii Consiliului Județean Buzău, desigur – cum că luna viitoare se va redeschide Spitalul de la Pârscov. În rest, totul a rămas neschimbat. Inclusiv Spitalul Pârscov a rămas acoperit de bălării cât casa. Probabil, ca să aibă Milutz Neagu în ce călca_când (sic!) va tăia panglica de redeschidere a spitalului.

Mai mult decât atât, judeţul este campion la depozitat gunoaie aiurea. Pe albia râului Buzău zac, din comună în comună, munți de gunoaie menajere, în presa milutzului netranspirând niciodată o astfel de știre. Ce a făcut Consiliul Judeţean? Nimic! Doar în campania electorala s-au lăudat mult că fac și amendează și tot aşa… în concluzie… nimic! Nici la capitolul “drumuri” giudețul nu stă mai bine. Însă, la nivel declarativ, totul este roz.

Au promovat „garda apulum”, nu judeţul Buzău

La Buzău Fest, așa zisul festival județean organizat la Monteoru, Consiliul Judeţean nu a fost în stare nici măcar să scoată în evidență frumusețile acestui județ, care nu sunt deloc puține.  Au adus însă, pentru circul de rigoare, un târg de sclavi și o arenă pentru lupte de gladiatori. Turiştii care au trecut pe la Monteoru au văzut astfel peste tot scris Garda Apulum, nicidecum Buzău. Ce judeţ au promovat reprezentanţii Consiliului Judeţean, doar ei ştiu…

Și dacă tot serbăm Buzăul, cu o moștenire eminamente gotică, medieval și ieri și azi, și la propriu și la figurat, de ce serbați măcelărirea dacilor în arene pentru distracția romanilor? Numiţi-l festivalul „APULUM” dacă tot îi aveţi pe băieții din Alba Iulia în primul plan! Ori poate că, în capul lui Milutz, Colosseumul era unde-i acum CJ Buzău, pe mâna dreaptă în avalul râului Mousaios, iar Martiriul lui Sava Gotul a avut loc într-o arenă pentru gladiatori …

Kitsch pentru prostime, pe principiul roman „pâine și circ”, totul pe bani publici, spre mărirea Milutz-ului! Bleah!

Apucăturile îl chinuiesc

Dacă până acum în conferințele de presă vorbea despre realizările sale de la Primăria Soroca, de câteva săptămani, Milutz și-a transferat în cont și atribuțiile finului lui Boșcodeală din Consiliul Județean, mai exact ale vicepreședintelui CJ, Romeo Lungu, zis și „Micu’ Boșcodeală”, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Buzău. Adică, – vezi, Doamne! – „fotbalul buzoian va fi resuscitat de Consiliul Judeţean, care va lua sub tutela sa pe nou promovata în Liga a 3-a, Metalul, formație care revine în acest eșalon după o absență de 11 ani. Mare iubitor al sportului rege și nu numai, presedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, omul potrivit la locul potrivit și care întotdeauna și-a arătat deschiderea către susţinerea activităților sportive, a purtat deja discuţii cu cei din conducerea clubului, privind obiectivul și, evident, bugetul necesar”, scrie un gazetar, mare fan al marelui Milutz. Nu punem la îndoială opțiunile fanului milutzian, e problema lui, poate să pupe pe cine vrea și unde vrea, ne întrebăm doar, și-l întrebăm pe această cale și pe exaltatul presar, despre al cui buget e vorba, că noi nu înțeleserăm nimic. Iar dacă e vorba de ceea ce credem noi, îi spunem exaltatului ăsta că are dreptate: Milutz chiar este la locul potrivit!

Instituţia directorilor

Altminteri, Consiliul Judeţean Buzău geme de… directori. Pentru a mulțumi toată clientela PSD, în instituţie au tot fost create noi posturi de directori. S-a ajuns până acolo încât instituţia buzoiană geme de atâţia şefi. În urmă cu doi ani, proaspăt instalat preşedinte interimar la Consiliul Judeţean, Milutz Neagu promitea în fața presei că va analiza fiecare compartiment și va face curăţenie. Au trecut doi ani, însă Milutz a uitat de… curăţenie.

Concluzia finală este că un județ precum Buzăul nu se poate compara cu nici-un alt judeţ. Cine mai are un așa „potrivit”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here