De ce au amuțit postacii PSD Buzău

0

Dacă vreuna dintre aceste gaițe ar fi avut un dram de minte, ar fi aşteptat adoptarea legii, după care să se fi împăunat cu prevederile ei. Dar, dacă minte nu e, nimic nu e!”

CITEȘTE ȘI:

Când Legea salarizării bugetarilor a intrat în faza dezbaterilor parlamentare, parlamentarii și postacii PSD Buzău ne-au bombardat cu fel de fel de comunicate și comentarii prin care îşi preamăreau faptele de majorare a salariilor la diferite categorii de bugetari.

Grandomania parlamentarilor PSD de a satisface cu larghețe orice revendicare de majorare a salariilor venită dinspre liderii de sindicat sau anumite categorii declanșase în România o adevărată furie a protestelor.

Rând pe rând fiecare categorie de bugetari a ieşit în stradă sau a protestat chiulind de la orele de muncă pentru a cere salarii mai mari în baza unor motive care deveniseră la un moment dat neserioase. Pur şi simplu anumiţi bugetari cereau salarii mai mari doar pentru că s-au majorat la unii şi lor nu.

Trecând de Senat, legea a ajuns în dezbaterea Camerei Deputaţilor care este şi cameră decizională. Şi deputaţii au dovedit generozitate în a satisface revendicările de majorări salariale nepunându-şi problema de unde se vor găsi banii necesari.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea în forma în care a ieşit din Parlament, declarând însă că responsabilitatea este a Guvernului PSD şi nu a Președinției României. Procedând astfel, Iohannis a spulberat social-democraților speranţa că preşedintele nu va promulga legea iar ei se vor spăla pe mâni în faţa bugetarilor cum că au făcut tot ce le-a stat în putinţă să le dea salarii mari dar că preşedintele n-a fost de acord.

Prinşi în propria capcană, liderii PSD şi o parte dintre miniștrii loiali lui Dragnea au realizat că riscă să măcelărească bugetul ţării pe salarii şi să nu mai fie bani pentru a se acoperi nevoile de bază precum apărarea ţării, sănătatea, învățământul etc. Aşa că în ceasul al 12-lea, liderii PSD au decis ca majorările de salarii să se aplice de la 1 ianuarie 2018 şi nu de la 1 iulie a.c., iar majorarea să fie de numai 25%.

Practic, de la 1 ianuarie contribuţiile bănești ale angajatorului către stat trec în sarcina angajatului prin adăugarea acestei contribuţii la actualul salariu brut. Aşadar, majorarea va fi una falsă, pentru că aceşti 25% adăugați de la 1 ianuarie se vor duce la stat, majorarea reală putând ajunge la maxim 2,5%.

Dar cine le garantează bugetarilor că şi această majorare de 25% se va aplica? Până la 1 ianuarie mai este jumătate de an, timp în care se pot întâmpla multe lucruri rele, mai ales legate de colectarea sumelor la buget. Concluzia este că PSD-ul, prin această lege, a pus la cale o manipulare grosolană a votanților săi bugetari pentru că legea, deşi va fi aprobată, nu va prinde viaţă niciodată.

Este perioada concediilor, iar Dragnea a mizat pe faptul că tot ce va pune la cale nu va mai fi contracarat de protestele stradale. Cred că Dragnea a simţit că-i fuge puterea în partid şi în stat şi riscă totul presat din spate de procesul în care este inculpat. Asumându-şi un astfel de risc, Dragnea îşi grăbește inconștient sfârşitul politic dar şi trecerea după gratii.

Revenind la gaițele PSD Buzău, acestea au amuțit şi nu ne mai copleșesc cu comunicate ori prin comentarii aiuritoare prin care preamăresc faptele partidului. Dacă vreuna dintre aceste gaițe ar fi avut un dram de minte, ar fi așteptat adoptarea legii, după care să se fi împăunat cu prevederile ei. Dar, dacă minte nu e, nimic nu e!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here