Milutz Neagu ne suge iarăși bugetu’

0

Nenorocirea e că bugetu’ ăsta, al lu’ PNDL II, cel puţin până acum, a fost un fel de fes, un fel de arătare care se iveşte pe caniculă în capul oricui. De-asta sunt de acord că nu poţi face un jurnal întreg despre altceva. Pe când, dintr-un buget care ba apare, ba dispare, e altceva!

CITEȘTE ȘI:

Ştirea săptămânii: bugetu’ lu’ PNDL II a intrat și în Buzău. Buzăul e gata pregătit ca bugetu’ să intre în el. Bugetu’ lu’ PNDL II face zi de zi legea în ştirile principalelor jurnale. Nici o altă informaţie nu se bate cu cele care au legătură cu bugetu’. Doar vara răsucită și caniculară mai concurează cu veştile despre buget. Așa se face că, săptămâna trecută, ştirea despre buget parcă nu se mai termina. Mai întâi că  bugetu’ a fost fuzionat de Ciolăcel pesedistul, apoi că mai sunt și alții ca el gata să…

Adicătelea, vin bani mulți, mai mulți ca niciodată, pentru dezvoltarea județului Buzău, iar meritul îl are Marcel Ciolacu, vicepremier și pesedist ca orice buzoian care se respectă, și care s-a zbătut ca Buzăul să fuzioneze cu câți mai mulți bani. Apoi, cică, prin acest PNDL II sute de mii de locuitori ai județului vor beneficia de condiții mai bune viață. Că banii alocați vizează cu prioritate rezolvarea nevoile comunităților  privind construcția-modernizarea de creșe, grădinițe, școli și unități sanitare, alimentarea cu apă,  rețeaua de canalizare, construcția, amenajarea ori modernizarea drumurilor. Trai, neneacă, pe capul buzoienilor!

Altfel, cei care n-au fuzionat cu bugetu’, ca să continuăm ştirea cu bugetu’, sau au făcut jeg în politică, la fel ca şi cei care s-au săturat să se bată cu noii ciocoi, sunt așteptați la rândul lor să se lase fuzionați. Veţi spune că e normal ca pe buzoieni să-i intereseze ce se întâmplă cu interesul local, cu integrarea Buzăului oriunde numai să fie. Şi de aici importanţa mai mare a ştirii despre buget decât orice altă știre. Nenorocirea e că bugetu’ ăsta, cel puţin până acum, a fost un fel de fes, un fel de arătare care se iveşte pe caniculă în capul oricui. De-asta sunt de acord că nu poţi face un jurnal întreg despre altceva. Pe când, dintr-un buget care ba apare, ba dispare, e altceva!

He, he… Pentru că abia acum or să se umple jurnalele. După ce pesediștii și-au rezolvat nevoile de lovele ale comunităților privind „construcția-modernizarea de creșe, grădinițe, școli și unități sanitare, alimentarea cu apă,  rețeaua de canalizare, construcția, amenajarea ori modernizarea drumurilor” etc. În sensul că, măi fraților, lucrurile astea ar cam trebui să fie și făcute. Și ghiciți ce? Or să se facă_că fac ceva. „Modernizează” ce-au mai modernizat și acum un an, și acum doi ani etc. Noi fiind singurii fraieri care mai punem botul la așa ceva. Și așa o să mai șutească niscaiva milioane de euro din Buzăul buzoienilor.

Așa arată PNDL II la Buzău. Și nu numai! Deși ne promite că ne dă, gașca lui Milutz Neagu de la PSD ne suge. Și bugetul și tot ce mai suntem noi dispuși să-i oferim pentru uzul oral al său și al penalilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here