Cine sunt „revoluționarii” cu caca la fund ai lui Codrin Ștefănescu, bodyguarzii „emanaților” Liviu Dragnea și Adrian Năstase

0

Odată cu reluarea procesului „DGASPC” al lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție, Codrin Ștefănescu a făcut un bine tuturor, arătând cine și pentru cine guvernează România. Orice dubiu a fost eliminat. „Uitaţi ce agresivi si isterici sunt ăştia. Noi am venit cu mai mulţi foşti luptători de la Revoluția din 1989, psd-iști mai vechi″, a declarat, după altercațiile de la Înalta Curte, pesedistul Ștefănescu. Însă, din imagini reiese că aceştia au vârste între 30 si 35 de ani, deci nu puteau să aibă mai mult de zece ani in 1989. Astfel, specimenul ăsta ne arată – pentru a câta oară? – că tupeul penalilor lui Dragnea chiar nu are nicio limită.

CITEȘTE ȘI:

Ne-am întrebat, ca mulți alții, de ce o fi renunțat Dragnea la protecția SPP. Aici, credem că răspunsul e la vedere: Din populism, pentru că oricum ȘTIA CĂ LA O ADICĂ ÎL POT PROTEJA ALȚII. Ne-am mai întrebat cum e posibil ca jandarii să stea ca legumele când Dragnea a fost „atacat” de ticăloșii violenți de la ”Rezist”, dar aici e și mai simplu. Jandarmii știau că cei de la „Rezist” fac doar gesturi simbolice, fără a trece la violențe fizice. Și ne-am mai întrebat cum s-a ajuns la situația în care niște interlopi sau revoluționari cu caca la fund în ’89 să asigure protecția șefului Camerei Deputaților. Credem că și aici e simplu. Relațiile lui Codrin Ștefănescu și ale PSD, de altfel, cu lumea interlopă sunt de notorietate, iar ea e oricând dispusă să își apere „nașii”.

Altfel, președintele PSD Liviu Dragnea a stat aproximativ patru ore la instanța supremă, unde s-a reluat de la zero procesul în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. La ieșire a fost întâmpinat de mai mulți „susținători” aduși de Codrin Ștefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susţine că indivizii care l-au apărat pe Liviu Dragnea în timp ce ieșea de la Curtea Supremă sunt „eroi” ai Revoluţiei din 1989, afirmând că „unii au în corp și acum gloanțele încasate atunci”. Însă, din imagini reiese că aceştia au vârste între 30 și 35 de ani, deci nu puteau să aibă mai mult de zece ani în 1989. Ștefănescu a mai spus despre aceștia că sunt „Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat că aici este vechea echipă de manifestanți de profesie şi, la partid fiind, am luat câțiva colegi, pesedişti vechi şi am venit aici. Suntem alături de Liviu Dragnea”, a precizat el.

Dragnea s-a arătat, totuși, deranjat de întrebările jurnaliștilor în legătură cu bodyguarzii. Liderul PSD i-a acuzat pe unii ziariști de minciună și a insistat că nu a chemat pe nimeni să-l susțină. „Cum puteți să mințiți în felul ăsta? N-am chemat pe nimeni. Nu ştiu cine sunt. Eu am stat în instanţă. Nu ştiu cine i-a chemat nici pe cei de acum, nici pe cei de dimineaţă. Nu pot să plec din cauza dumneavoastră”, a spus Liviu Dragnea.

Însă cine sunt bodyguarzii care l-au apărat pe Liviu Dragnea? Potrivit fotografiilor postate chiar de ei pe Facebook, cei doi sunt apropiați ai familiei Năstase. De altfel, la un termen la fostului premier Adrian Năstase, în 2012, cei doi au apărut alături de Dana Năstase și fiul ei Andrei.

Cei doi se numesc Bogdan Cristache și Costel Axinte. Inițial, au circulat informații că ar fi din clanul Duduianu, însă Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, fiind prieten cu aceștia.

Bogdan Cristache, cel care i-a deschis drumul lui Liviu Dragnea, lucrează ca director la firma de pază Cosepa Security, firmă aflată în insolvență dar care activează pe piață.

Costel Axinte este fost bodyguard la localul Bonton Palace, deținut de Andrei Năstase și Horia Constantinescu.

„Îi cunosc pe amândoi! Axinte a lucrat la noi (Bonton Palace, n.red.) în trecut, iar acum știu că lucrează la o firmă de pază. Bogdan Cristache știu că lucrează și el cu Axinte. Îmi sunt prieteni amândoi și niciunul nu este din clanul Duduianu! Axinte Costel a fost sportiv la Clubul Dinamo și este un luptător (de greco-romane, n.red.) Așa cum am mai spus și în trecut, îmi asum prietenii, trecutul, prezentul și sigur viitorul!”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful OPC Constanța este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, iar unul dintre copiii lui Horia Constantinescu a fost botezat de fiul fostului premier. El este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, cei doi sunt pasionați de lupte și ridicarea greutăților și nu sunt interlopi și nu au cazier. Constantinescu a mai spus că Bogdan Cristache și Costel Axinte au mers la ICCJ „din simpatie pentru PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here