CĂLIN, FILÉ DE ALDE MINCIUNEANU

2

Călin Popescu Tăriceanu, un ins despre care avem tot mai multe motive să afirmăm că este un mega-infractor, va intra în istoria ţărişoarei noastre cu o declaraţie făcută odată, cu ocazia unei şedinţe jubiliare a Parlamentului dedicate împlinirii a 100 de ani de la prima şedinţă a Legislativului de la Iaşi, când ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată și a stârnit o justificată revoltă afirmând că “teritoriul şi poporul pot fi pierdute, dar ţara e vie prin  Parlament”.

CITEȘTE ȘI:

A fost odată ca niciodată. Că de n-ar fi fost, ALDE MINCIUNEANU nu ar mai avea rost. A fost odată ca niciodată PNL. Un partid mare, frumos, poate cel mai frumos din câte au fost vreodată. Dar, de fiecare dată când  îţi era doctrina lor dragă, când discursul lor îţi mergea la suflet, arunca cineva o bombă între ei. Şi, de fiecare dată, liberalii, formaţiunile lor, tot sar în aer. Altfel, ciorba liberală se reîncălzeşte odată la câţiva ani. Numai că, atunci când e reîncălzită, se acreşte cât ai zice Călin Popescu Tăriceanu. Asta e!

Şi, cică, a mai fost odată ca niciodată. Că de n-ar mai fi fost, Dragnea nu ar mai avea rost. A fost odată ca niciodată o alianță de guvernare. Şi pentru că un pesedist fără un penelist nu putea fura, atunci apăru, în spatele pesedistului, Călin Popescu Tăriceanu. Dumnealui spune multe şi nevrute încă de pe vremea când îşi închipuia că e liberal. Nu este singurul. Numai că printr-o întâmplare mai mult sau mai puţin nefericită, unii îi zic concurs de împrejurări, copilul din flori al unei relaţii perfect nepotrivite dintre comunism şi capitalism, domnul Călin Popescu Liberaleanu, imberb şi imperturbabil, impetuos şi impermeabil, a ajuns, cum se putea altfel, să trăieşti Liviuță, printr-o întâmplare nefericită, i-am putea spune chiar viol cu acordul ambelor părţi, preşedintele Senatului României.

Chiar  şi ajuns aici, Liberaleanu n-ar deranja pe nimeni dacă ne-ar lăsa în durerile noastre, în mereu schimbările noastre. Dar Liberaleanu, văzut dintr-o dată aşezat la o masă alături de El Lider Maximo, nimeni altul decât Libidinică, micul  acela de Teleorman, care se lăuda că Guvernul  va face şi drege, deci aşezat comod acolo, domnu’ preşedinte a început să-şi dea cu părerea despre una, despre alta! Prost, da’ prost de tot! Cei prezenţi la faţa locului au încercat să-i spună că lucrurile nu stau sau nu vor sta aşa – unii tot fac asta de vreo douăzeci şi ceva de ani – dar el mergea ca alde liberalul de traistă înainte: „Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări sau micșorări de preţuri. Nu ştiu dacă aveţi maşină, vă duceți la benzinărie să cumpăraţi benzină sau motorină? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt nişte diferențe de preţ foarte mari care pot să meargă până la 10% între preţurile practicate de diferite rețele de distribuţie şi între stațiile de benzină care sunt de exemplu în Bucureşti, în alte zone din ţară, în Bucureşti şi în afara orașelor, deci despre ce vorbim?”.

La o asemenea declaraţie, pe curci le pufneşte râsul, iar Călin Popescu Liberaleanu, rezultatul împerecherii definitive dintre Băsescu şi Dragnea, un act neruşinat prin voinţa siluită a ambelor părţi, poate liniştit să apară pe postul naţional de televiziune şi să spună: „Iertaţi-mă, am fost un dobitoc de liberal”.

Însă, Călin, filé de ALDE, un ins despre care avem tot mai multe motive să afirmăm că este un mega-infractor, va intra în istoria ţărişoarei noastre cu o declaraţie făcută odată, cu ocazia unei şedinţe jubiliare a Parlamentului dedicate împlinirii a 100 de ani de la prima şedinţă a Legislativului de la Iaşi, când ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată și a stârnit o justificată revoltă afirmând că “teritoriul şi poporul pot fi pierdute, dar ţara e vie prin  Parlament”. Ne-am făcut cu toţii cruce, am scuipat în sân, ne-am spus Doamne păzește si iartă, aşa se întâmplă când ai o vârstă şi nu ai bunul simţ de a te retrage la timp din viaţa publică!

Așadar, cilindreea mică și pasu’ mare, domnu’ Călin, fi-ţi-ar parlamentul la Poarta Albă!

2 COMENTARII

  1. Dragnea și Tăriceanu. Două personaje cu adevărat nocive pentru democrație, pentru statul de drept și pentru integritatea țării! Și când te gândești că îi plătim noi, românii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here