Mândria de a fi infractor

0

Liviu Dragnea, liderul PSD și al Camerei Deputaților, penal definitiv, spune pe toate drumurile că fiecare familie din ţărişoara noastră are în cuprinsul ei un dosar penal. Că DNA are în grijă acest lucru! Și, în concepția sa, infractorul este prezentat sub auspicii morale progresiste. Individul, indiferent de faptele comise, condamnat fiind, este om cinstit!

CITEȘTE ȘI:

În acest context, dosarul penal capătă valoarea unei caracterizări de bună conduită. Până să intre în conflict cu legea, penalul definitiv era un pesedist oarecare. Chiar el recunoaşte că nu-l băga prea multă lume în seamă, fiind foarte sărac la capitolul merite deosebite. După ce s-a ales cu dosar penal, la scurt timp, a câştigat în popularitate. A început să fie curtat de partid, fiind cotat ca foarte credibil, ca apoi să se cocoaţe în vârful lui. În vârful partidului, fireşte! Cât timp s-a plimbat cu dosarele prin faţa operatorilor de televiziune, s-au petrecut lucruri extrem de interesante. Din anonim, în doar câteva zile, a devenit erou. Şi, culmea, om de sacrificiu! Prin gestul său de a se certa cu legea, a contribuit decisiv la reabilitarea partidului din care face parte. În fine, clevetitorii au fost puşi cu botul pe labe. Iată, au zis cei din gaşca lui LIVIU PENALUL, se poate ca şi un om al Puterii, fie el cât de mare sau cât de mic, să ajungă la zdup! Ca nimeni să nu pună la îndoială valoarea sa morală şi capacitatea creatoare, teleormăneanul penal definitiv a fost reales în funcţia supremă de partid. În curând, propagandiştii ne vor ţine lecţii despre mândria de a fi infractor. Dincolo de vorbe, gestul contează. Cine nu are un infractor în partid să recruteze de la alţii. S-ar putea ca, în curând, să asistăm la o veritabilă competiţie a dosarelor penale. Înainte, ca principiu şi imagine, conta foarte mult cine pe cine dă în gât… Acum, dacă observaţi, dezvăluirile pe această temă sunt trecute în cartea de onoare a partidului. Vezi cazul „Belina” şi, mai nou, cazul „Ferma animalelor de la Salcia”. Se discută? Se discută. Şi ce dacă! Pentru ca imaginea dosarului penal să nu se dilueze, propagandiştii fac apel la cei care au furat stenogramele să le aducă înapoi. Fără dovezi clare de trafic de influenţă la nivel înalt sau, mă rog, ce se mai spune pe acolo, cazul „Ferma animalelor de la Salcia” riscă să fie catalogat ca fiind o simplă găinărie. Fiecare familie are un dosar penal – cugetă liderul Camerei Deputaților, penal definitiv. Atunci, în acest context, de ce să nu-i credem pe cei care spun că fiecare partid se fuduleşte cu costumele sale dungate!

Altfel, dacă observaţi, toţi băieţii deştepţi s-au concentrat în jurul Puterii. De muncit, ca să zic aşa, muncesc doar proştii! Mândria de a fi infractor derivă din tupeul cu care unii ne fură pe faţă în văzul unei ţări întregi. Ăştia sunt orfani. Adică, pe scurt, nu au mamă, nu au tată! În nota aceluiași tupeu ieşit din comun, Liviu de la Teleorman și fanfara lui de lingăi și postaci cred că, în fapt, fiecare familie din România este un mic cuib de infractori. Bagabonții ăștia ne confundă pesemne cu anumite nuclee din viaţa politică şi cu bisericuţele din partidul pe care ei îl mână spre mierea infracționalității. Nu degeaba se spune că cine se aseamănă se adună. Sau poate că Liviuță ne sugerează că, în realitate, suntem un stat eminamente penal?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here