BAROANE

0

Ne-ai împuțit salteaua pe care te-am culcat, ne-ai murdărit apa din care ai băut și cu care te-ai spălat. Picioarele tale se scăldau în Teleorman, și mirosea până la Brăila, corcitură dintre un bou și-o javră! I-auzi! Vrea trei părți și din văzduhul meu, ca să răsufle în răcoarea mea numai el.

CITEȘTE ȘI:

(după T. Arghezi)

Uită-te la tine, baroane! Botul îți este din ce în ce mai gros, fălcile ți-s tot mai dolofane și de-abia mai poți – Doamne! – să surâzi cu buzele alea groase, șterse de unsoare. Ceafa s-a îngroșat, gușa s-a accentuat, burta îți acoperă tot, mă și mir cum dracu faci de mai poți să te piși cu boltă pe noi, cei care te-am ales. Chiar și părțile de dindărăt sunt exagerat de reliefate, chiar expresive, dominante, dedesubtul croielii scurte. Cred că nu mai iei dimineața o felie de pâine cu magiun de casă și o cană de lapte de la mă-ta de la Teleorman, multiplicate cu răbdări prăjite. Te-ai umplut bine, bă, până la râgâială. Ca porcul nostru strămoșesc când îl îndopăm, aproape de Crăciun, ca să ne dea untura noastră cea de toate zilele.

Uită-te la tine, bă, baroane! Cam așa arată un porc politic împuțit, veritabil… Ce buze, ce gușă! Cam acesta e modelul de perfecțiune fizică pe care îl impune politica, curvă de Românica, adepților. Mafiot împuțit, analfabet, corupt, arogant, abject și infractor de rang înalt… astea sunt calitățile unui baron local, 100% dedicat ”politicii”…

Ți-aduci aminte ce sfrijit erai când te-ai înscris în PDL-ul penalului Băsescu și cum ne cerceta privirea ta ațâțată după pricopseală: Ce să le promit eu ăstora, ce să-i mint? Apoi, când întărâtat de parvenire ca de un drog, ai tăiat-o la PSD?

Îndopat cu bunurile noastre nu-ți mai dăm de nas și ți se pare că suntem aduși pe lume ca să slujim mădularele tale, burții, gușii, sacului și desagilor tăi: acesta era rostul nostru, a trebuit să-l aflăm de la tine, flămândule, roșcovanule, boboșatule, umflatule.

Ne-ai împuțit salteaua pe care te-am culcat, ne-ai murdărit apa din care ai băut și cu care te-ai spălat. Picioarele tale se scăldau în Teleorman, și mirosea până la Brăila, corcitură dintre un bou și-o javră! I-auzi! Vrea trei părți și din văzduhul meu, ca să răsufle în răcoarea mea numai el.

Uite-te, bă, la mine! Baroane! Să ne desfacem hârtiile amândoi, eu cărțile și hrisoavele mele, scrise pe cerul și apele Buzăului, și tu zdrențele tale. Scrie pe ale tale ceva, bă, belinule? Scrie undeva ce-ai făcut, în afară de faptul că ți-am dat voturile noastre și te-ai pus pe furat? Nu! Păi, ce scrie pe cârpele tale? Degete șterse de zoaiele meselor îmbelșugate?

Uită-te la tine: orice vorbă ce-ți iese pe gură este doar un grohăit sinistru de porc îndopat peste măsură, deranjat în clipele de siestă cu neamurile, prietenii ori cunoștințele pe care le-ai angajat prin toate instituțiile țării!

În altă ordine de idei, nouă, dacă ne-a ieșit un fruct în grădină, ai pus labele pe el și l-ai spurcat. Dacă un primar ori un președinte de consiliu județean îți cere bani pentru un proiect pentru comunitate, îl întrebi mai întâi ce-ți iese ție la o asemenea afacere. Deșert rămâne pe unde treci! Deșert și găuri în bugetul public. Arde-v-ar focul de vii cu tot neamul vostru, viermilor! Ați supt poporul acesta de vlagă, l-ați înjosit, l-ați înfometat prea mult!

O să vină și vremea în care o să tremuri, căzătură! Așa s-a întâmplat cu toți care au umblat să ne fure binele ce ni l-a dat Dumnezeu. Îngrășat peste măsură, o să devii curând șoriciul nostru rozaliu la un Crăciun care va să vie exact ca în ’89! Pentru că și noi te urâm la fel de mult cum ne urăști și tu! Și, să nu uiți, exact cum te piși tu pe noi, bieții românași prinși în flagrant de nepricepere la vot, așa mă piș și eu pe cuvântul tău! Baroane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here