Visând lalele verzi pe pereți la Buzău

0
Marcel Ciolacu, vicepremierul lui Dragnea, și Constantin Toma, primarul PSD-ului buzoian, punând-o de-un nou cartier rezidențial, cu circuit închis

Așadar, Marcelică cel Ciolăcel a pus de-o pușcărie la Buzău, iar Tomiță cel Hazlimoș de-un oraș al lalelelor. Așa, să moară piteștenii de necaz!

CITEȘTE ȘI:

Mă bucur că am ajuns să mai râd la Buzău, în această zi înciudată de noiembrie. Mă bucur că mă las dus de amăgirile unor pesediști care îmi spun că Buzăul poate fi mai celebru decât Piteștiul, prin aromele podgoriilor locale, prin veșnica PeSeDeală a politicii buzoiene (un trist omagiu bâlbâit, adus celor câțiva ani hoinăriți prin urbea buzoiană cândva, de șugubățul Caragiale, în jurul gării şi retur), și, da, și prin lalelele și mai șugubățului primar Constantin Toma. Plus că datorită lui Marcelică cel Ciolăcel, la Buzău poți de-acum să te și pitești.

Dincolo de multele locuri frumoase ale Buzăului, dincolo de existența unor oameni politici suspect de interesați de bugetul local şi de prestanța organizatorică a primarelui Toma, la Buzău se întâmplă lucruri cu adevărat halucinante. Se întâmplă că Toma cel Hazlimoș și halucinanta presă buzoiană fac lumea să râdă. Se râde cu poftă, arătând că buzoienii mai ştiu să ironizeze datul cu bâta în baltă sau stridența semantică a unei idioțenii. Nu e puţin lucru. Într-o lume bântuită de scrâșnete, însingurări şi ură, cele mai frumoase şi minunate lucruri sunt atunci când, câteva clipe pe an, primarul, cu presa lui de doi bani, le oferă oamenilor șansa de a zâmbi împreună. Dându-se-n stambă cu realizările care „au fost făcute”… anul viitor.

Altfel, Marcelică a pus de-o pușcărie la Buzău, iar Tomiță de-un oraș al lalelelor. Așa, să moară piteștenii de necaz! Deși, omului pățit, încercat şi trecut prin multe, cum se prezintă obișnuitul locuitor al Buzăului prin Crângul învăluit în ceața intereselor meschine ale găștii din fruntea PSD-ului local, în așteptarea gravă şi răbdătoare a unei schimbări care, după toate aparenţele, are toate şansele să treacă pe-acolo chiar înainte de a ajunge, nu-i mai arde în nici un caz de râs…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here